Μάχη με τις φλόγες - Σε όλη την Ελλάδα ενεργά μέτωπα (ΦΩΤΟ)

 
Μάχη με τις φλόγες - Μεγάλο μέτωπο στους Αγίους Θεοδώρους Μεγαλόπολης

Πηγή Φωτογραφίας: imerazante

Ενημερώθηκε: 26/08/17 - 15:44

Παραμένει πολύ υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης.

Ειδικότερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Αχαΐας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Ηλείας και για τα νησιά Σκύρο, Λέσβο, Χίο, Ψαρά, Σάμο, Ικαρία,

52 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Ζάκυνθος

Στην άμεση εκκένωση του χωριού Αναφωνήτρια προχωρούν οι αρχές της Ζακύνθου καθώς η μεγάλη φωτιά εχει φτάσει στα πρώτα σπίτια του χωριού.

Σύμμαχος της πυρκαγιάς ο δυνατός άνεμος που πνέει στο νησί και δεν επιτρέπει στα εναέρια μέσα να βοηθήσουν.

Στο σημείο βρίσκονται πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με δέκα άντρες και δύο υδροφόρες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα καναντέρ, ένα πετζετέλ ενώ αναμένεται και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ.


Άγιοι Θεόδωροι

Μεγάλη φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους Μεγαλόπολης βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

πυρκαγιά

Η καίει δασική έκταση σε δύσβατη περιοχή και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν οχήματα του δήμου και ένα βυτιοφόρο ιδιώτη.

ρίψεις νερού

Η μάχη με τις φλόγες γίνεται και από αέρος με που πραγματοποιούν πέντε πετζετέλ και δυο καναντέρ.

Πάτρα

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας που συνεχίζει για δεύτερη ημέρα να καίει δασώδεις εκτάσεις, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν να ελέγξουν την φωτιά, βοηθούμενες και από εναέρια μέσα που επιχειρούν από το πρωί.

Στο μεταξύ σε ύφεση είναι οι πυρκαγιές σε Άγιο Νικόλα Σπάτων και Σανταμέρι Αχαΐας, όπου επίγεια μέσα και πεζοπόρα τμήματα προσπαθούν να τις θέσουν υπό έλεγχο. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Σαλαμίνα

H φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση, χθες το μεσημέρι, στην περιοχή Κακή Βίγλα Σαλαμίνας. Είναι οριοθετημένη πλέον, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο και 2 ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Οριοθετημένες είναι, επίσης, οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες σε δασική έκταση, στην περιοχή Σαντομέρι Αχαΐας, για την κατάσβεσή της επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 2 υδροφόρες ΟΤΑ, καθώς και στον Άγιο Νικόλαο Αχαΐας, για την κατάσβεσή της οποίας επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 ιδιωτικά βυτιοφόρα και 1 ειδικό μηχάνημα.