Πρώτο κουδούνι για ένα εκατομμύριο μαθητές

 
Πρώτο κουδούνι για ένα εκατομμύριο μαθητές

Ενημερώθηκε: 11/09/17 - 09:02

Με τον καθιερωμένο αγιασμό θα χτυπήσει σήμερα το πρωί το πρώτο σχολικό κουδούνι για 573.744 μαθητές του Δημοτικού, 293.000 του Γυμνασίου, 210.000 Λυκείου, αλλά και σχεδόν 150.000 δασκάλους και καθηγητές.

Την τιμητική τους έχουν κάθε χρόνο τα πρωτάκια με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της νέας τους ζωής, αλλά και οι μαθητές που έρχονται αντιμέτωποι με τις αλλαγές του εκπαιδευτικού συστήματος.

Και ενώ πηγές του υπουργείου Παιδείας διαβεβαιώνουν ότι όλα είναι στη θέση τους, από τα βιβλία που παραδόθηκαν στην ώρα τους έως τους αναπληρωτές εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, οι οποίοι προσελήφθησαν για πρώτη φορά πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα καθήκοντά τους αμέσως, η πρεμιέρα των σχολείων -Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων- φαίνεται να γίνεται με περισσότερα από 6.000 κενά.

Πάντως σε ό,τι αφορά στα νούμερα με τα κενά που δίνουν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες το υπουργείο Παιδείας δεν τα δέχεται, ωστόσο δεν δίνει στις Ομοσπονδίες τα τελευταία στοιχεία σχετικά με τη κάλυψη των θέσεων που έχουν καταγραφεί σε ολόκληρη τη χώρα από τις περιφερειακές Διευθύνσεις εκπαίδευσης. Για τον λόγο αυτό οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες της χώρας, ζητούν για μια ακόμη χρονιά προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου θα επισκεφθεί, για τον αγιασμό, το δημοτικό σχολείο Πέρδικας στην Αίγινα, ενώ σε σχολεία των αστικών κέντρων θα μεταβούν για να ευχηθούν όπως κάθε χρόνο «καλή χρονιά» και οι αρχηγοί των κομμάτων του Kοινοβουλίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος θα παραστεί στον αγιασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων.