Αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ- Πληρώνουν μέχρι και οι νεκροί!

Αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ- Πληρώνουν μέχρι και οι νεκροί!
Ενημερώθηκε: 22/09/17 - 15:28

Απίστευτο το αλαλούμ που επικρατεί στις τάξεις του υπουργείου Οικονομικών, που στην διαδικασία για να συλλέξει έσοδα προσπαθεί να μαζέψει χρήματα ακόμα και από τους νεκρούς! Όχι μόνο αυτό, αλλά πλέον η ανάγκη για ρευστό οδηγεί τους κρατικούς μηχανισμούς να ζητούν ΕΝΦΙΑ ακόμα και για περιουσίες που δεν υπάρχουν!

Την στιγμή όπου η υπερφορολόγηση έχει γονατίσει τους Έλληνες καθώς τα χαράτσια συνεχίζουν και χτυπούν τις κοινωνικές ομάδες με τις υποχρεώσεις των Μνημονίων να αδειάζουν τον κρατικό κορβανά.

Αυτή η κολασμένη κατάσταση έχει οδηγήσει το υπουργείο Οικονομικών να στείλει ειδοποιητήριο για πληρωμή ΕΝΦΙΑ σε γυναίκα που έχει φύγει από τη ζωή εδώ και 12 χρόνια!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», η διασταύρωση στοιχείων αποδεικνύεται όμως ανύπαρκτη και από το γεγονός ότι το ακίνητο το οποίο αξιολογήθηκε και φορολογήθηκε με 165,45 ευρώ δεν υπάρχει εδώ και επτά χρόνια. Στη θέση 
του μάλιστα υπάρχει πολυκατοικία, καθώς οι κληρονόμοι της γυναίκας το έδωσαν αντιπαροχή!

Ειδοποιητήρια για το χαράτσι ακόμα και σε πολίτες που δεν έχουν ακίνητα

Η περίπτωση της νεκρής γυναίκας δεν είναι η μοναδική που αποδεικνύει το αλαλούμ που επικρατεί με τον ΕΝΦΙΑ, καθώς παρά την μηχανογράφηση και τα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια τα παράδοξα δεν σταματούν, δείγμα της έλλειψης ελέγχων και διασταυρώσεων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός επαγγελματία που ενώ έχει μηδενικό Ε9 και δεν έχει κάποιο ακίνητο στην περιουσία του, κλήθηκε να πληρώσει ΕΝΦΙΑ, αλλά θεωρεί εαυτόν... τυχερό καθώς έλαβε και έκπτωση 50%!

Την στιγμή όπου οι υποχρεώσεις αυξάνονται για την χώρα με την νέα έξοδο στις αγορές να απομακρύνεται, το υπουργείο Οικονομικών αναζητεί με κάθε τρόπο έσοδα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νομιμοποιείστε το αυθαίρετο σας σε 80 δόσεις με 60% έκπτωση

Τ. Βίζερ: Η Ελλάδα θα βρίσκεται στο μικροσκόπιο και μετά το 2020

Οι δανειστές θέλουν πλειστηριασμούς για να επιστρέψουν στην Αθήνα