Άτυπο Eurogroup για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες

Κυβερνητική πηγή χαρακτηρίζει "μη κρίσιμη" τη συνάντηση στις Βρυξέλλες-Τσακαλώτος και Χουλιαράκης συζητούν με Ντάισελμπλουμ, Βίζερ και Τόμσεν αναζητώντας τη χρυσή τομή
Ενημερώθηκε: 10/02/17 - 17:59

Ξεκίνησε  με καθυστέρηση μιας ώρας η πολυμερής συνάντηση για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες με χαμηλό καλάθι προσδοκιών από την ελληνική κυβέρνηση, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Στη συνάντηση συμμετέχουν ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ως συντονιστής, ο Τόμας Βίζερ (Πρόεδρος Euroworking Group), ο Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ), ο Κλάους Ρέγκλινγκ (Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης), ο Νικολά Τζαμαρόλι (ΕΜΣ) η Ντέλια Βελκουλέσκου , ο Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) και ο Μάριο Μπούτι (Κομισιόν).

Από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση συμμετέχουν ο υπουργός των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τις θέσεις της οι οποίες για την κυβερνητική πηγή «είναι γνωστές» και δεν αναμένει κάποια συμφωνία σήμερα, εκτιμώντας πως τα καλά νέα είναι το ότι συγκεντρώθηκαν όλες οι διαφορετικές πλευρές σε ένα τραπέζι για να συζητήσουν.

Ως χρονικό πλαίσιο ορίστηκε το Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου για το οποίο «όλες οι πλευρές εργάζονται πυρετωδώς» για να υπάρξει μια συμφωνία ως τότε. Πάντως η κυβερνητική πηγή χαρακτήρισε ως «μη κρίσιμη» τη συνάντηση σήμερα, θέλοντας να μην καλλιεργήσει προσδοκίες, όμως συμπλήρωσε πως είναι «εξαιρετικά ενδιαφέρουσα».

Σχετικά Θέματα:

Ευρωζώνη - ΔΝΤ κατέληξαν σε συμφωνία για κοινή στάση για την Ελλάδα

Κρίσιμες συναντήσεις Εκλ. Τσακαλώτου για άρση αδιεξόδου - Συνάντηση και με Μέρκελ; 

Επαφές Τσακαλώτου για να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση