Ε. Αποστολάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ «περνάει μια δύσκολη κατάσταση» - Όσοι διαφωνούν να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους

 
kasselakis-apostolakis

Ενημερώθηκε: 12/10/23 - 12:10

Με το τελεσίγραφο Κασσελάκη να έχει αναθερμάνει την εσωκομματική σύγκρουση μεταξύ των νέων «προεδρικών» και της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ο Ευάγγελος Αποστολάκης -εκ των στενότερων συνεργατών του Στ. Κασσελάκη- ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «περνάει μια δύσκολη κατάσταση», και «δεν υπάρχει χρόνος για τέτοιου είδους (σ.σ. εσωκομματικές) αντιπαραθέσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη «ένα κομμάτι μέσα στο κόμμα δεν δέχεται το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης επελέγη ως πρόεδρος με τόσο μεγάλη διαφορά από τα μέλη». Ο ίδιος τόνισε ότι «όλοι καταλαβαίνουμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά σε αυτό το κόμμα» και ότι «κάτι πρέπει να αλλάξει», ενώ απέφυγε να πάρει εκ νέου θέση σε σχέση με το τη δήλωσή του για το τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών εφόσον δεν υπάρχει κάποιος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι «δεν λειτουργούν τα όργανα του κόμματος όπως θα έπρεπε» και ότι «υπάρχει μια αναστάτωση μέσα στο κόμμα», ξεκαθαρίζοντας ότι «η προσπάθεια του προέδρου είναι να ισορροπήσει η κατάσταση». Ως προς το εσωκομματικό πεδίο υποστήριξε ότι «κανείς δεν περισσεύει», αλλά διερωτήθηκε «αν είναι κάπως παράξενο» το γεγονός ότι υπήρξαν αρνήσεις βουλευτών στις προτάσεις του προέδρου για ανάληψη θέσεων ευθύνης στην Κ.Ο.

Ο κ. Αποστολάκης τόνισε, μάλιστα, ότι «έχει υπάρξει μεγάλη κακοήθεια για τον καινούργιο πρόεδρο. Δεν είναι αποδεκτό να γράφονται κατάπτυστα άρθρα από ανθρώπους που είναι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Να γιατί το κόμμα έφτασε εδώ», είπε.

Ως προς την επόμενη μέρα σημείωσε: «Η προσπάθεια πρέπει να γίνει με κύριο σκοπό το κόμμα να είναι ενωμένο. Η λύση είναι η κουβέντα. Και στα όργανα και συζητήσεις κατ’ ιδίαν. Ο πρόεδρος δεν φοβάται, προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί με τα στελέχη. Οι άνθρωποι που έχουν διαφορετική άποψη είναι συγκεκριμένοι. Με αυτούς τους ανθρώπους ο πρόεδρος προσπαθεί να μιλήσει».

«Έπρεπε να έχουμε λύσει κάποια πράγματα χθες» συμπλήρωσε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων «η διάσπαση δεν είναι κάτι που το συζητάμε αυτό το ενδεχόμενο, αυτό που συζητάμε είναι να γίνει ό,τι προσπάθεια μπορεί να γίνει, να κινηθούμε όλοι σε αυτή την κατεύθυνση και αυτοί που έχουν διαφορετικές απόψεις να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους, να βρούμε μία λύση, να συγκροτηθούν τα όργανα, να προχωρήσει το κόμμα[…] Ήδη το πρώτο βήμα έγινε. Η κοινοβουλευτική ομάδα είναι συνεκτική, έχει τους τομείς. Συγκροτούνται τα τμήματα, αρχίζει να δουλεύει…».

Για το ενδεχόμενο μιας διάσπασης, υποστήριξε ότι δεν θέλει να είναι μάντης κακών ειδήσεων και ότι δεν συζητείται αυτό το ενδεχόμενο, επισημαίνοντας, πάντως, ότι «είναι δύσκολο κάποιος να δεχτεί και να καταπιεί τον τρόπο που έγινε η εκλογή του νέου προέδρου».

Πάντως, ο κ. Αποστολάκης εξέφρασε την άποψη ότι «υπάρχουν άνθρωποι με ιστορία και δουλειά μέσα στο κόμμα, δεν θα θελήσουν να διαλυθεί το σύστημα», ενώ εκτίμησε ότι «το μεγάλο κομμάτι του κόμματος καταλαβαίνει και δείχνει πρόθεση να βοηθήσει».

Ως προς το χτεσινό τεελεσίγραφο του κ. Κασσελάκη περί μη συμμετοχής στα ψηφοδέλτια για όσους «υπονομεύουν την ενότητα», σχολίασε ότι «το αν θα μπει κάποιος στα ψηφοδέλτια είναι η υπόθεση οργάνων. Δεν μιλάμε για διαγραφές. Άμα πάρεις το πιστόλι και αρχίσεις να πυροβολάς δεν θα αφήσεις κανέναν. Δεν πάνε εκεί τα πράγματα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη θα είναι ένα αριστερό κόμμα. Ο πρόεδρος κινείται στην απόφαση του Συνεδρίου», υποστήριξε, τέλος, όσον αφορά το εσωκομματικό πεδίο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ