Η συνεχιζόμενη έλλειψη ρευστότητας της DCI και η εγκατάλειψη του έργου στην Κοιλάδα - Τι ανακοίνωσε η Dolphin Capital Partners

 
Η συνεχιζόμενη έλλειψη ρευστότητας της DCI και η εγκατάλειψη του έργου στην Κοιλάδα - Τι ανακοίνωσε η Dolphin Capital Partners

Ενημερώθηκε: 17/05/24 - 12:46

Η DCI Advisors Ltd (“DCI”) εξέδωσε στις 15 και 16 Απριλίου δυο ανακοινώσεις στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, οι οποίες αναδημοσιεύτηκαν σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, με τις οποίες, για μία ακόμη φορά η DCI, προσπαθεί να ωραιοποιήσει την πραγματική οικονομική της κατάσταση αλλά και να αποκρύψει την παντελή έλλειψη προόδου στο έργο της Κοιλάδας μετά την αποχώρηση της Dolphin Capital Partners Limited (“DCP”) από την διαχείριση του.

Η DCP εξέδωσε σχετικά δυο αναλυτικές ανακοινώσεις στις 18 Απριλίου 2024 οι οποίες είναι διαθέσιμες στα παρακάτω link: http://dolphincp.com/240418_rns/ και https://dolphincp.com/240418_rns_2/.

Συνοπτικά αναφέρονται τα ακόλουθα:

Η DCΙ έχει περιέλθει σε τέτοια οικονομική στενότητα ώστε να αναγκάζεται να καταφεύγει σε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους €100.000 με δανειστή έναν από τους εκτελεστικούς διευθυντές της ώστε να καλύψει τις άμεσες υποχρεώσεις της. Τον τελευταίο χρόνο έχει ήδη λάβει βραχυπρόθεσμα δάνεια πάνω από €3,3 εκ. (€3,7 εκ. συμπεριλαμβανομένων τόκων) από μετόχους της για να καλύψει τρέχουσες λειτουργικές δαπάνες αλλά και τα έξοδα των δικηγόρων της στα πλαίσια της αντιδικίας της με την DCP. Μέρος των εν λόγω δανείων ύψους €1,05 εκ. καθίσταται ληξιπρόθεσμο μέχρι τις 28 Απριλίου ενώ ήδη ληξιπρόθεσμο έχει καταστεί και τραπεζικό δάνειο ύψους €4 εκ. της θυγατρικής της στην Κροατία.

Παρά τα ανωτέρω, οι ανακοινώσεις της DCΙ δεν παρέχουν καμία ενημέρωση προς τους μετόχους και τους πιστωτές της σχετικά με την ρευστότητα της, τη δυνατότητά της να αποπληρώσει ή να ρυθμίσει τις δανειακές της υποχρεώσεις αλλά και το ύψος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της προς άλλους πιστωτές της, δημιουργώντας έτσι βάσιμες αμφιβολίες για τη φερεγγυότητά της και το κατά πόσο και τελικά η DCI βρίσκεται σε θέση επικείμενης χρεοκοπίας.

Η ανωτέρω έλλειψη χρηματοδότησης της DCI, αντανακλάται και στην ουσιαστική διακοπή κάθε κατασκευαστικής δραστηριότητας στο έργο Kilada το οποίο και έχει πλέον παγώσει. Η DCI μόλις τώρα παραδέχεται ότι αναμένει την ολοκλήρωση μέρους μόνο του γηπέδου γκόλφ εντός του έτους, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2023 υποσχόταν στους επενδυτές την ολοκλήρωση όλης της 1ης φάσης (που περιλαμβάνει το γήπεδο γκόλφ, το clubhouse και έργα υποδομής για τα πρώτα 90 οικόπεδα) εντός του 2024.

Η αποκαρδιωτική κατάσταση του και η εικόνα απαξίωσης του έργου απεικονίζεται στο σχετικό πρόσφατο φωτογραφικό υλικό που είναι προσβάσιμο στο http://dolphincp.com/kilada-construction-update/.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, λοιπόν, ότι μέσα στον τελευταίο χρόνο η DCΙ δεν έχει καταφέρει να κλείσει ούτε μια πώληση οικοπέδου ενώ, σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες και οι υφιστάμενοι αγοραστές εμφανίζονται διατεθειμένοι να υπαναχωρήσουν από τις αγορές που έχουν κάνει ζητώντας την άμεση επιστροφή των προκαταβολών τους.

Μπροστά στο οικονομικό της αδιέξοδο, η DCI εναποθέτει πλέον τις ελπίδες την για την εξεύρεση της ελάχιστης ρευστότητας που απαιτείται για την υποτυπώδη συνέχιση των κατασκευαστικών εργασιών στα €4,5 εκ. εκκρεμών επιδοτήσεων και αναφέρει στις ανακοινώσεις της ότι προσδοκά την εκταμίευση τους εντός του έτους. Παραλείπει όμως να τους ενημερώσει ότι οι προϋποθέσεις για να εκταμιευθούν αυτές οι επιδοτήσεις είναι πρακτικά αδύνατο να υλοποιηθούν εντός του έτους αφού περιλαμβάνουν, επένδυση επιπλέον €9,75 εκ. ιδίων κεφαλαίων τα οποία και δεν έχει στη διάθεσή της η DCI αλλά και την ολοκλήρωση και λειτουργία της πρώτη φάσης της ανάπτυξης Kilada (δηλαδή του γηπέδου γκόλφ 18 οπών και club house καθώς και των σχετικών έργων υποδομής) και τη σχετική πιστοποίηση της λειτουργίας τους από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Τα πλήρη στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της DCI, τα σοβαρά θέματα εταιρικής διακυβέρνησης τα οποία τίθενται προς της διοίκησή της αλλά και την πραγματική κατάσταση του έργου Kilada περιλαμβάνονται αναλυτικά στις πρόσφατες ανακοινώσεις της DCP.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ