Το μήνυμα του νέου προέδρου του Eurogroup σε Ελλάδα για Μνημόνιο και χρέος

 
Το μήνυμα του νέου προέδρου του Eurogroup σε Ελλάδα για Μνημόνιο και χρέος

Ενημερώθηκε: 14/12/17 - 13:04

Μπορεί ο Γερούν Ντάισελμπλουμ να έφυγε και ο Μάριο Σεντένο να τον διαδέχθηκε στην προεδρία του Eurogroup, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ξέφυγε η Ελλάδα στα ζητήματα του Μνημονίου και του χρέους. Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup μέσω συνέντευξης του στο CNBC έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την Αθήνα.

Όπως λέει χαρακτηριστικά «υπάρχουν ακόμα ορισμένα ενδιάμεσα βήματα» που πρέπει να γίνουν πριν να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Το CNBC υπενθυμίζει τις δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου στις αρχές Δεκεμβρίου όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε εκφράσει την ελπίδα για μια συμφωνία για το χρέος πριν τη λήξη του προγράμματος.

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ 6 ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ

«Νομίζουμε πως θα επιτύχουμε ένα πολύ, πολύ καλό αποτέλεσμα πολύ σύντομα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό ώστε να μπορέσουμε να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας χωρίς τη στήριξη του επίσημου τομέα και αυτό είναι προϋπόθεση προκειμένου να μπορέσουμε να το κάνουμε», δήλωνε στις 5 Δεκεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο Σεντένο όμως είναι σαφής: «Είμαστε σε μια καλή διάθεση για να τελειώσουμε στα μέσα του 2018, τον Αύγουστο του 2018. Ελπίζουμε ότι οι ελληνικές αρχές θα συνεχίσουν το καταπληκτικό έργο που κάνουν τα τελευταία χρόνια προκειμένου να υλοποιήσουν όλα τα μέτρα και να πετύχουν όλους τους στόχους που έχουμε στο πρόγραμμα».

ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 80 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ

Παράλληλα καλεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να στηρίξουν την Ελλάδα μετά το πρόγραμμα και να έχουν υπομονή με τη χώρα μας. «Αυτό που πρέπει να κάνουν οι θεσμοί είναι να στηρίξουν τις ελληνικές αρχές στη διαδικασία μετά τις μεταρρυθμίσεις» καταλήγει ο Πορτογάλος πολιτικός.