Μοσκοβισί κατά Σόιμπλε και Ρέγκλινγκ για το ελληνικό χρέος!

Μοσκοβισί κατά Σόιμπλε και Ρέγκλινγκ για το ελληνικό χρέος!
Ενημερώθηκε: 28/11/16 - 12:35

Ο επίτροπος διαφωνεί με τον Σόιμπλε και τον επικεφαλής του ΕSΜ με αιχμή του δόρατος τη διευθέτηση του χρέους, αναφέρει σε κύριο άρθρο της η Deutsche Welle.

Στην Ελλάδα υπερτερεί η αγωνία για το εάν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου κλείσει επιτυχώς η δεύτερη αξιολόγηση και δοθεί το πολυπόθητο νεύμα για την ρύθμιση του χρέους.

Στην αντίπερα όχθη ο Μοσκοβισί από τον Σόιμπλε για το ζήτημα του χρέους

Επ΄αυτού η εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου υποστηρίζει ότι υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ότι έχει ξεκινήσει καυγάς για το ενδεχόμενο μείωσης του ελληνικού χρέους.

O μεν επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, δίνει ελπίδες για άμεση ελάφρυνση του χρέους ερχόμενος σε σύγκρουση με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο δε επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλαόυς Ρέγκλινγκ, εκφράζει ακριβώς την αντίθετη άποψη υποστηρίζοντας τα λεγόμενα Σόιμπλε, πως το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος λόγω της μακράς περιόδου χάριτος στην αποπληρωμή των τόκων.

Ο αρθρογράφος υπενθυμίζει ότι «για το ΔΝΤ το χρέος δεν είναι βιώσιμο και ζητά ελάφρυνση, ειδάλλως απειλεί ότι δεν θα συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο διάσωσης ύψους 86 δις ευρώ, όπως ζητά επιμόνως ο Σόιμπλε. Αλλά στο μεταξύ, έχουν ενταθεί οι φωνές εκείνων που ζητούν ελάφρυνση του χρέους τώρα. Οι φωνές αυτές έρχονται πρωτίστως από την Αθήνα, αλλά και από τη Ουάσιγκτον, από το ίδιο το Ταμείο».

Και όλα αυτά ενώ είναι πολύ σημαντικό να κλείσει η αξιολόγηση το Δεκέμβριο. «Εάν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης επιβεβαιώσουν ότι η Αθήνα τηρεί τις υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες ότι τα κρατικά ομόλογα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, αλλά συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει, όπως επιμένει ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Τράπεζας».

Σχετικά θέματα: Συναντήσεις του Προέδρου Δημοκρατίας με Πιερ Μοσκοβισί και Μπενουά Κερέ

Πηγή: Deutsche Welle