Μύκονος:Ο τσαμπουκάς ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ

 
 "Τα έχω όλα νόμιμα, αλλά δεν θα μπείτε" είπε με ύφος ο ιδιοκτήτης στους ελεγκτές

Ενημερώθηκε: 15/07/17 - 21:03

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Άνω Μερά Μυκόνου, όταν χθες το βράδυ εφοριακοί επιχείρησαν να ελέγξουν αν το νυχτερινό κέντρο εκδίδει αποδείξεις.

Στο πρώτο έλεγχο της επιχείρησης,ο ιδιοκτήτης βγήκε έξω και είπε στο κλιμάκιο ελεγκτών της ΑΑΔΕ ότι "τα έχω όλα νόμιμα, αλλά δεν θα μπείτε".Και πράγματι, ο έλεγχος άργησε, μόνοι που η διασταύρωση απέδειξε ότι ό ιδιοκτήτης δεν δτι δεν έχει κάνει δηλώσεις ΦΠΑ

Γ. Πιτσιλή.

Έτσι, το πρωί επιδόθηκε στον ιδιοκτήτη το σχετικό σημείωμα και έχει στη διάθεση του 5 ημέρες για ενστάσεις και εξηγήσεις, πριν χτυπήσει η «καμπάνα». Όπως προβλέπει η Απόφαση με τις κυρώσεις, στην περίπτωση παρεμπόδισης ελέγχου αναστέλλεται η λειτουργία της επιχείρησης από 5 ως και 30 ημέρες, με απόφαση του

Πολλή δουλειά είχαν τα συνεργεία ελέγχου και στη Σαντορίνη, όπου τα 48ωρα «λουκέτα» έχουν την τιμητική τους. Πρώτο περιστατικό σε κομμωτήριο, όπου νύφη, μητέρα και κουμπάρα χτενίστηκαν για το γάμο, πλήρωσαν 2.200 ευρώ, αλλά απόδειξη δεν είδαν. Δεύτερο περιστατικό σε στούντιο τατουάζ, όπου η δουλειά του καλλιτέχνη, αξίας 2.500 ευρώ, δεν συνοδεύτηκε από τη σχετική απόδειξη. Τρίτο περιστατικό, σε φούρνο, ο οποίος σε τουλάχιστον 12 περιπτώσεις η πώληση προϊόντων είχε γίνει άνευ απόδειξης.

Επίσκεψη, μετά του σχετικού 48ωρου «λουκέτου», έκαναν ελεγκτές της ΑΑΔΕ και στην Άνδρο, κλείνοντας beach bar στη Ψιλή Άμμο, που είχε «ξεχάσει» να κόψει 42 αποδείξεις.

Όλα τα σχετικά θέματα για τις αποδείξεις, ΕΔΩ