«Πάγο» και από Ντάισελμπλουμ για το χρέος

«Πάγο» και από Ντάισελμπλουμ για το χρέος
Ενημερώθηκε: 22/05/17 - 16:55

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Βόφλγκανγκ Σόιμπλε και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ όπου συνέχισε να κρατά «παγωμένες» τις ελληνικές ελπίδες πως θα υπάρξει πρόοδος σχετικά με το ελληνικό χρέος στο σημερινή συνδιάσκεψη.

«Σήμερα περιμένουμε μια συμφωνία, όχι όμως ΤΗΝ συμφωνία» δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup ο πρόεδρός του, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Νωρίτερα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί δήλωνε ότι «πρέπει να υπάρξει συμφωνία και για το ελληνικό χρέος με συμμετοχή ΔΝΤ. Πιστεύω σύντομα.Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δει τώρα ότι οι προσπάθειές του αναγνωρίζονται. Η ψήφιση των μέτρων από την ελληνική βουλή αντικατοπτρίζει τη βούληση του ελληνικού λαού».

«Η Ελλάδα ανέλαβε τις ευθύνες της. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε κι εμείς, οι εταίροι. Η συμφωνία είναι εφικτή, είναι κοντά. Μπορούμε να φτάσουμε ακόμα πιο κοντά σε αυτήν σήμερα. Η ελληνική πλευρά έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια και υπάρχει βούληση όλων των πλευρών. Με Σόιμπλε & 19 ΥΠΟΙΚ πρέπει να γίνει μια συζήτηση που έχει γίνει και με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κρίσιμο Eurogroup μετά την ψυχρολουσία Σόιμπλε (Συνεχής Ενημέρωση)

Η ώρα της κρίσης για το ελληνικό χρέος έφτασε

Π. Μοσκοβισί: H Eλλάδα έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις της ΕΕ για το έλλειμμα