Πιθανότητα Grexit 60% έως το 2020, εκτιμά ο Economist

Πιθανότητα Grexit 60% έως το 2020, εκτιμά ο Economist
Ενημερώθηκε: 05/04/16 - 15:00

Η πιθανότητα του Grexit έως το 2020 παραμένει στο 60%, σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του Economist, Ντάνιελ Φράνκλιν.

Από το βήμα του Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Φόρουμ, στο Βερολίνο, ο Ντάνιελ Φράνκλιν, εξέφρασε την ανησυχία του για τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας και τη σχέση της με την Ευρώπη, εκτιμώντας ότι ο κίνδυνος ενός Grexit έως το 2020 παραμένει στο 60%.

Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να συρρικνώνεται και υπάρχει εν όψει μια δύσκολη αξιολόγηση, σημείωσε, προσθέτοντας ότι το ποσοστό των Γερμανών που επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έχει μειωθεί από 59% το 2015, σε 33%, γεγονός που καταδεικνύει τη βελτίωση της κατάστασης.

Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή κατάσταση, εστίασε στις καλές αναπτυξιακές συνθήκες με «οδηγούς» το φτηνό πετρέλαιο και το φτηνό ευρώ. Ωστόσο, χαρακτήρισε εύθραυστη την κατάσταση, η οποία επιβαρύνεται και από τη μεταναστευτική κρίση.

«Δεν θυμάμαι άλλη φορά την Ε.Ε. να αντιμετωπίζει τόσο σημαντικές απειλές», παρατήρησε, αναφερόμενος μεταξύ άλλων, στο ενδεχόμενο ενός Brexit.

Σημείωσε δε, ότι παράγοντες όπως η επιβράδυνση της Κίνας και η νευρικότητα της Fed εγείρουν ζήτημα για την εμπιστοσύνη στην παγκόσμια οικονομία.

Ως προς τον πυρήνα των εργασιών του συνεδρίου, τόνισε ότι η επιχειρηματικότητα αποτελεί αναμφισβήτητα παράγοντα κλειδί για τις σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας.

Σχετικά θέματα:

«Τα μαζεύει» ο Γ. Σταθάκης για το χρέος

Επίθεση ΝΔ για το χρέος: «Επικίνδυνη κυβέρνηση παρωδία»

Λαγκάρντ: Στην Ελλάδα «πρέπει να βγαίνουν τα νούμερα»

Βερολίνο: Συμμετοχή του ΔΝΤ χωρίς «κούρεμα»

FT: Στα πρόθυρα χρεοκοπίας ξανά η Ελλάδα – Καμία συνωμοσία πίσω από τη συνομιλία που διέρρευσε

Χρονοδιάγραμμα και οδικό χάρτη συζήτησαν κυβέρνηση-δανειστές

Μπάιντεν: Η ΕΕ να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για το χρέος

Bloomberg: Πτώχευση και Grexit αν η αξιολόγηση τραβήξει έως τον Ιούλιο

Κ. Ρέγκλινγκ: Αρχές Μαΐου η ολοκλήρωση της αξιολόγησης