Προστασία πρώτης κατοικίας: Έρχεται νέος νόμος, ποιο το όριο αντικειμενικής αξίας

Τι αποφασίστηκε κατά την συζήτηση κυβέρνησης-τραπεζών για το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας
Ενημερώθηκε: 11/02/19 - 22:56

Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα τελικώς ,έγινε η συζήτηση κυβέρνησης-τραπεζών για το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας στο μέγαρο Μαξίμου, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία. 

Παρόλα αυτά και από τις δύο πλευρές επιβεβαιώνεται ότι η σύσκεψη έγινε σε πολύ καλό κλίμα με διάθεση για συμβιβαστική λύση που πρέπει να βρεθεί τις αμέσως επόμενες μέρες.

Διαρροές από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το όριο αναμένεται να μπει στις 120.000 με 130.000 αντικειμενική αξία, αλλά δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία. 

Επίσης, όπως αναφέρουν οι δύο πλευρές, έγινε σημαντική πρόοδος και πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα να προχωρήσουν οι συζητήσεις ώστε να υπάρξει η τελική συμφωνία επί της πρότασης για το διάδοχο σχήμα προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα και με τραπεζικές πηγές, υπήρξε πρόοδος. Οι ίδιες πηγές απέρριπταν το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση νόμου Κατσέλη. Τόνιζαν μάλιστα πως ο νέος νόμος θα ψηφισθεί πριν το τέλος Φεβρουαρίου και το πλαίσιο θα είναι τέτοιο, ώστε:

-Να μην δημιουργεί κινδύνους για τις τράπεζες,
-Να είναι «κοινά επωφελές» και
-Να προστατεύει την κύρια κατοικία. 

Στη σύσκεψη μετείχαν ακόμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.