Ρίχνουν 500 εκατ. ευρώ στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Ρίχνουν 500 εκατ. ευρώ στο σιδηροδρομικό δίκτυο
Ενημερώθηκε: 14/03/17 - 13:09

Έρχονται νέες επενδύσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς αναμένεται να "πέσουν" 500 εκατ. ευρώ στα έργα υποδομής μέχρι το τέλη του χρόνου από την ΕΡΓΟΣΕ. Οι εργολάβοι σημειώνουν όμως την απουσία νέων δημοπρασιών.

Το τμήμα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών-Τρεις Γέφυρες με την υπογεοποίηση του δικτύου στη περιοχή των Σεπολίων αναμένεται να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος καθώς το έργο προϋπολογίζεται πως θα στοιχίσει περί τα 125 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού προγραμματίζεται να έχει δημοπρατηθεί η κατασκευή των σταθμών και της σηματοδότησης και στο τμήμα Ροδοδάφνη – Ψαθόπυργος ύψους 95 εκατ. ευρώ, ενώ για την ίδια περίοδο, δρομολογείται ο διαγωνισμός και για την ηλεκτροκίνηση στο έργο Κιάτο – Ροδοδάφνη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου για το β' εξάμηνο του έτους, προγραμματίζονται οι διαγωνισμοί στο τμήμα Ψαθόπυργος – Μποζαϊτικα, η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα προϋπολογισμού 43 εκατ. ευρώ.

Κινητικότητα παρουσιάζει η ΕΡΓΟΣΕ και στο πλαίσιο των μελετών. Εντός του έτους προγραμματίζεται η ολοκλήρωση της μελέτης για την επέκταση του προαστιακού στο τμήμα Κορωπί – Λαύριο, η σιδηροδρομική σύνδεση του 6ου προβλήτα του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης και οι μελέτες για το έργο του Δυτικού Προαστιακού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με έγγραφο που εστάλη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Θανάση Βούρδα, προς το υπουργείο Υποδομών, τα έργα και οι μελέτες που δημοπρατήθηκαν την τελευταία διετία ανήλθαν σε 148 εκατ. ευρώ. Η νέα διοίκηση προέβη στην ωρίμανση των έργων και στην ένταξή τους στο νέο χρηματοδοτικό πακέτο, με χαρακτηριστική περίπτωση την κατασκευή της Κάτω Διάβασης Μενεμένης, ένα έργο το οποίο εντάχθηκε στην προγραμματική περίοδο 2014-2020 και κατέστη δυνατή η συμβασιοποίησή του τον Απρίλιο του 2016.

Επιπλέον η διοίκηση της εταιρείας, υποστηρίζει ότι κατά την τελευταία διετία επιλύθηκαν σειρά προβλημάτων που οδήγησε σε αυξημένες επιτεύξεις πιστοποιημένων εργασιών και απορροφήσεων, με αποτέλεσμα το εκτελεσμένο έργο να ανέρχεται σε 417 εκατ. ευρώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνελήφθη ξανά ο Αρμένιος δραπέτης της Γλυφάδας-Πήγε πάλι να χρησιμοποιήσει σπρέι πιπεριού

1 στους 10 Έλληνες ανέργους θα βρει δουλειά τους επόμενους μήνες

Χρυσόγονος: Αναγκαία μια γενναία ελάφρυνση του χρέους