Σημείο κλειδί το πρωτογενές πλεόνασμα, δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ

Το πρωτογενές πλεόνασμα αποτελεί σημείο κλειδί, δήλωσε ο Ντάισελμπουμ
Ενημερώθηκε: 15/04/16 - 07:48

Δεν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα, αλλά οι υπουργοί των κρατών της ευρωζώνης θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία για να αποδεσμευτούν οι δόσεις των δανείων και να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στην συνάντηση τους που θα πραγματοποιηθεί στο Άμστερνταμ την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Ντάισελμπλουμ τόνισε πως οι θεσμοί είναι ανυποχώρητοι στο ότι το σημείο κλειδί για την επίτευξη συμφωνίας αποτελεί η πρόβλεψη ότι η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018.

«Δεν βλέπω να υπάρχει καμία ευελιξία στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% το 2018, επειδή αυτή αποτελεί μία από τις βάσεις της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού. Οπότε θα χρειαστεί μια τεράστια προσπάθεια από την πλευρά της Ελλάδας, αλλά πιστεύω ότι μπορεί αυτή να γίνει», τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Σχετικά θέματα:

Ντάισελμπλουμ: Ελάφρυνση χρέους μόνο εάν εφαρμόσετε τις δεσμεύσεις

Αυστηρή προειδοποίηση Λαγκάρντ: Η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί γρήγορα

Αυστηρή προειδοποίηση Λαγκάρντ: Η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί γρήγορα