Τελεσίγραφο Κασσελάκη στους διαφωνούντες: Εκτός ψηφοδελτίων όποιος υπονομεύσει την ενότητα

 
kasselakis-apostolakis

Ενημερώθηκε: 11/10/23 - 12:59

Με τελεσίγραφο και αποδέκτες τους διαφωνούντες απάντησε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο κύμα αμφισβήτησης του ιδίου και των επιλογών του: «Εκτός ψηφοδελτίων όποιος υπονομεύσει την ενότητα». 

«Όποιος υπονομεύσει την ενότητα της Κ.Ο. και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν θα έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος» ξεκαθαρίζει ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας πως «έχω καταβάλει κάθε προσπάθεια η σύνθεση να είναι όσο το δυνατόν ενωτική και διευρυμένη», γράφει συγκεκριμένα.

Αποδέκτες καταρχήν, είναι οι βουλευτές (της εσωκομματικής αντιπολίτευσης) που αρνήθηκαν να δεχθούν την πρόταση του για να αναλάβουν καθήκοντα τομεαρχών στη Βουλή (Μην ξεχνάμε ότι και η κα Εφη Αχτσιούγλου αρνήθηκε στον κ. Κασσελάκη να αναλάβει όποιο ρόλο αυτή ήθελε). Όμως αυτή η αυστηρή προειδοποίηση είναι αυτονόητο ότι αφορά όλους όσοι από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν «διχαστικό» λόγο δημόσια.

Σστελέχη που πρόσκεινται στην Έφη Αχτσιόγλου, αλλά και στην «Ομπρέλα» είχαν εκφράσει από μέρες την πρόθεσή τους να κρατήσουν απόσταση από τις επιλογές της νέας ηγεσίας στη Βουλή, ιδίως μετά την ανάδειξη του Παύλου Πολάκη σε ρόλο «υπερσυντονιστή» του κοινοβουλευτικού έργου.

Στον αντίποδα, εμβρόντητα δηλώνουν στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην ανάρτηση - «τελεσίγραφο» Κασσελάκη, λέγοντας ότι «τορπιλίζει το κλίμα παραμονές του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών». Τα ίδια στελέχη αποτιμούν ως «αντικαταστατική» την «απειλή» της νέας ηγεσίας για «έξοδο» από τα ψηφοδέλτια, επικαλούμενα μάλιστα το Άρθρο 39 του κόμματος, το οποίο προβλέπει ότι τα ψηφοδέλτια του κόμματος αποφασίζονται από τις κατά τόπους Νομαρχιακές Επιτροπές και κατόπιν από την Κεντρική Επιτροπή.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι ύστερα από εισήγησή του, σήμερα το απόγευμα το Προεδρείο της Κ.Ο. θα ανακοινώσει τους Τομεάρχες που θα υπεραμύνονται της αλήθειας στη Βουλή.

Στο πλαίσιο αυτό, στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν πως «αυτές οι πρακτικές δεν αντιστοιχούν στις αρχές του κόμματος», κάνοντας λόγο για «κινήσεις πανικού». Επιπλέον, υπενθυμίζουν ότι το άτυπο «μορατόριουμ» μεταξύ των τάσεων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είχε εκπνεύσει μέχρι την σημερινή ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αν και ενέχει χαρακτήρα «γενικής αρχής» όπως σχολίασαν «προεδρικά» στελέχη, εντούτοις ανατρέπει πλήρως τα εσωκομματικά δεδομένα.

Αναλυτικά, η ανάρτηση:

Μετά από εισήγησή μου, σήμερα το απόγευμα το Προεδρείο της Κ.Ο. θα ανακοινώσει τους Τομεάρχες που θα υπεραμύνονται της αλήθειας στη Βουλή.

Έχω καταβάλει κάθε προσπάθεια η σύνθεση να είναι όσο το δυνατόν ενωτική και διευρυμένη. Με πυξίδα το μέλλον του προοδευτικού χώρου και της Σύγχρονης Αριστεράς.

Όπως έχω ήδη ανακοινώσει, η κύρια παραγωγή πολιτικής θα μεταφερθεί στα τμήματα και στην κοινωνία, με τους Τομεάρχες μας να συμμετέχουν ενεργά και στα δύο.

Για να είμαι απολύτως ξεκάθαρος απέναντι στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύεται και με ενθαρρύνει κάθε μέρα:

Όποιος υπονομεύσει την ενότητα της Κ.Ο. και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν θα έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος.

Και όποια ή όποιος από εσάς ενδιαφέρεται να κατέβει ως υποψήφιος στις επικείμενες Ευρωεκλογές, πρέπει να γραφτεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στο www.isyriza.gr . Εκεί χτίζεται ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί γεννιούνται τα στελέχη της επόμενης γενιάς.

Θα στείλουμε φόρμα ενδιαφέροντος στα μέλη μας τις επόμενες μέρες.

Θα λογοδοτώ πάντα σε εσάς αδιαμεσολάβητα. Αρχίζοντας με την ανοιχτή εκδήλωσή μας στο Κερατσίνι αύριο το βράδυ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ