Την επιστροφή των «χρυσών» εφάπαξ θα ζητήσει το Δημόσιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Την επιστροφή των «χρυσών» εφάπαξ θα ζητήσει το Δημόσιο
Ενημερώθηκε: 05/08/19 - 23:35

Την επιστροφή των «χρυσών» εφάπαξ, που έφταναν ακόμα και τις 24.000 ευρώ, θα ζητήσει το δημόσιο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Open TV σε δύο εβδομάδες το υπουργείο Εργασίας θα έχει τον απολογισμό για τη ζημιά του Δημοσίου και όσοι έχουν πάρει το εφάπαξ θα κληθούν να επιστρέψουν πίσω τα ποσά.

Μετά την αποκάλυψη του «Ελέυθερου Τύπου», ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης, υποστήριξε ότι πρόκειται για «φωτογραφική» εγκύκλιο και έδωσε εντολή στις υπηρεσιακές αρχές να ανακληθεί η απόφαση και να ξεκινήσει ο επανυπολογισμός των συγκεκριμένων εφάπαξ.

Ωστόσο επειδή το υπουργείο Εργασίας θεωρεί ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν φέρουν ευθύνη, θα τους δώσουν την δυνατότητα να επιστρέψουν τα ποσά σε δόσεις.

Διαβάστε ακόμα: Μοίρασαν και «χρυσά» εφάπαξ με εγκύκλιο Πετρόπουλου

 

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με εγκύκλιο που εξέδωσε καθόρισε ένα νέο πλαίσιο υπολογισμού των εφάπαξ των μηχανικών του ταμείου πρόνοιας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η συγκεκριμένη κατηγορία επαγγελματιών να λάβει περισσότερο εφάπαξ από το προβλεπόμενο χωρίς καμία νομική βάση.

Σε επικοινωνία του Open TV με τον πρώην υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου ψάχνει προσχήματα προκειμένου να μειώσει τα εφάπαξ των μηχανικών.

Διαβάστε ακόμα: Έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τα «χρυσά» εφάπαξ