Άγριος καβγάς Μπακογιάννη- Κοτζιά: Κάνε μου μήνυση, έχεις ψεύτικο βιογραφικό

 
Άγριος καβγάς ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και της πρώην ΥΠΕΞ Ντόρας Μπακογιάννη

Ενημερώθηκε: 15/06/18 - 16:26

Άγριος καβγάς ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και της πρώην ΥΠΕΞ Ντόρας Μπακογιάννη με αφορμή «καταγγελίες» για τη Στάζι και ουσιαστικό επίδικο την επικείμενη αποκάλυψη εγγράφων του υπουργείου Εξωτερικών για την διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ που φέρονται να έχουν αποχαρακτηριστεί.

Μπακογιάννη

Το θέμα άνοιξε στη Βουλή η κυρία η οποία κατήγγειλε στην ομιλία της τον κ. Κοτζιά ότι περιφέρεται στα κανάλια και «απειλεί με δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων». Η κυρία Μπακογιάννη εξαπέλυσε και σφοδρή προσωπική επίθεση στον κ. Κοτζιά λέγοντας: «Είναι η γνωστή στη γενιά μας η λογική της Στάζι. Άλλωστε εσείς κύριε Κοτζιά, έχετε εμπειρία από τη συνεργασία σας με το αλήστου μνήμης καθεστώς Χόνεκερ».

Κοτζιά

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. ο οποίος κατήγγειλε «ύβρεις» και «αθλιότητες» από την πλευρά της κυρίας Μπακογιάννη. Ανέφερε, μάλιστα, ότι το λογοτεχνικό περιοδικό που επικαλέστηκε πρώτο αυτούς τους ισχυρισμούς καταδικάστηκε τελεσίδικα και κατήγγειλε ότι το περιοδικό «συνδέεται με την κυρία Μπακογιάννη». Κάλεσε μάλιστα, την κυρία Μπακογιάννη να αποσύρει αυτές τις «ύβρεις» ειδάλλως θα υποβάλλει μήνυση.

Από την πλευρά της η κυρία Μπακογιάννη προκάλεσε τον κ. Κοτζιά να προχωρήσει σε μήνυση και συνέχισε καταλογιζοντάς του ότι είχε προβεί σε ψευδείς ισχυρισμούς για το βιογραφικό του. «Δεν είστε καθηγητής στο Χαρβαρντ και την Οξφόρδη και υποχρεωθήκατε να το φάτε. Ελάτε να πάμε στα δικαστήρια» του είπε.

Ανταπαντώντας ο κ. Κοτζιάς υπερασπίστηκε το βιογραφικό του λέγοντας ότι ουδέποτε ισχυρίστηκε πως ήταν καθηγητής στο Χάρβαρντ. Κάλεσε δε την κυρία Μπακογιάννη να πει «πώς απέκτησε το πτυχίο της».