Αιφνιδιασμός Τσίπρα για τους Δήμους Αθήνα - Θεσσαλονίκης - Τι σχεδιάζει

Αιφνιδιασμός Τσίπρα για τους Δήμους Αθήνα - Θεσσαλονίκης - Τι σχεδιάζει
Ενημερώθηκε: 01/12/18 - 15:49

Ναι μεν κράτησε κλειστά τα χαρτιά του ο Αλ. Τσίπρας για τα ονόματα των υποψηφίων στους μεγάλους Δήμους, αποκάλυψε όμως τον προσανατολισμό και το ζητούμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, όπου αναμενόταν να κατονομάσει τα πρόσωπα που θα κατέβαιναν στην πρωτεύουσα και σε άλλες περιοχές, ο Αλέξης Τσίπρας απλώς προέτρεψε τα στελέχη της Κουμουνδούρου να αφήσουν τις δημοτικές συλλογικότητες και παρατάξεις να ολοκληρώσουν τις εσωτερικές διεργασίες τους και να αναδείξουν τα κατάλληλα πρόσωπα.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε συλλογικότητες στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που θέλουν την Κατερίνα Νοτοπούλου να έχει «κλειδώσει» ως υποψήφια για την συμπρωτεύουσα.

Σημείωσε πως μέσω των τοπικών οργανώσεων θα αναδειχτούν πρόσωπα που μπορούν να διεισδύσουν στις τοπικές κοινωνίες, με δεδομένο ότι πολλές από τις δημοτικές συλλογικότητες έχουν πολυετή διαδρομή.

Με δεδομένη αυτή την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, πιθανά ο υποψήφιος για το Δήμο της Αθήνας να προέρχεται από το χώρο των συλλογικοτήτων και κινημάτων. Έτσι κανένα «βαρύ» όνομα δε θα τσαλακωθεί, με δεδομένο ότι θεωρείται σχεδόν βέβαιη η επικράτηση του κ. Μπακογιάννη, κυρίως όμως θα του δώσει τη δυνατότητα να «επικοινωνήσει» με ένα «χολωμένο» και απογοητευμένο αριστερό ακροατήριο και να κερδίσιει ψήφους και στις εθνικές εκλογές. Πιθανά στην ίδια κατεύθυνση κινηθεί και η υποψηφιότητα στη Θεσσαλονίκη. Η μη αναφορά στο όνομα της κ. Νοτοπούλου σημαίνει ότι η υποψηφιότητά της δεν έχει κλειδώσει.

Τέλος, για το Δήμο της Αθήνας έχει ακουστεί και το όνομα του Παναγιώτη Γιαννάκη.