Αλέξης Τσίπρας: «Παράδειγμα προς όλους η Πορτογαλία»

Αλέξης Τσίπρας: «Παράδειγμα προς όλους η Πορτογαλία»
Ενημερώθηκε: 02/12/17 - 12:09

Τη σημασία όχι μόνο της εξόδου από τα μνημόνια αλλά και της εφαρμογής κοινωνικά φιλικών πολιτικών αμέσως μετά την έξοδο από αυτά, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παρέπεμψε στο παράδειγμα της Πορτογαλίας, με τον Αντόνιο Κόστα να αναδεικνύει ουσιαστικά την αναγκαιότητα και τη σημασία των συμμαχιών ως προς αυτό, με τη φράση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό πως «χρειαζόμαστε παρέα».

«Πυρά» ΝΔ για δηλώσεις Τσίπρα στην Πορτογαλία

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά στην Πορτογαλία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον κ. Κόστα, για να σημειώσει προς τον Πορτογάλο πρωθυπουργό ότι η χώρα του, η Πορτογαλία, «αποτελεί ένα πολύ καλό σήμα για όλους μας». «Γιατί», εξήγησε, «δείξατε τον δρόμο, όχι μόνο για το πώς να βγεις από τα μνημόνια, αλλά επίσης πώς να εφαρμόσεις κοινωνικά φιλικές πολιτικές ακριβώς μετά και τα μνημόνια». 

Συνεπώς, τόνισε ο πρωθυπουργός ότι «αμέσως μετά τη δική μας έξοδο (σ.σ. της Ελλάδας) από τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο», θα υπάρχει το παράδειγμα της Πορτογαλίας ώστε να πείσουμε όλους τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι πρέπει να εφαρμόσουμε τις ίδιες κοινωνικές πολιτικές. «Είναι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε και «χρειαζόμαστε παρέα», έσπευσε να συμπληρώσει ο Αντόνιο Κόστα.

«Παρών» στα καλλιστεία για τη Μις Γαλλία 2018 ο Αλέξης Τσίπρας!!!

Στη συνάντηση οι δύο ηγέτες συζήτησαν και συμφώνησαν για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την στήριξή του στην υποψηφιότητα του πορτογάλου υπουργού Οικονομικών, Μάριο Σεντένο, για τη θέση του προέδρου του Eurogroup. 

Μετά τη συνάντηση ο Έλληνας πρωθυπουργός συμμετείχε σε δείπνο εργασίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λισσαβόνα, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει και τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.