Αλέξης Τσίπρας στο Νταβός: Τι συζήτησαν με την Κριστίν Λαγκάρντ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστίν  Λαγκαρντ
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστίν  Λαγκαρντ
Ενημερώθηκε: 25/01/18 - 18:28

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την επικεφαλής του ΔΝΤ στο Νταβός. 

Μέσα σε ένα φιλικό και εγκάρδιο κλίμα ο Πρωθυπουργός με την διευθύντρια του ΔΝΤ συζήτησαν σε κυρίως βάση το θέμα του ελληνικού χρέους για το οποίο εδώ και καιρό το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ζητήσει να υπάρξει βιωσιμότητα μέσω των απαραίτητων ρυθμίσεων που μπορούν πλέον να πραγματοποιηθούν  μετά και τις τελευταίες αποφάσεις του Eurogroup.

Και η ίδια η Κριστίν Λαγκάρντ μέσω tweet ανέφερε σχετικά με την συνάντησή της με τον Έλληνα Πρωθυπουργό: «Συναντήθηκα με τον Αλέξη Τσίπρα και τον συνεχάρη για την πρόοδο των ελληνικών μεταρρυθμίσεων. Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για τους κοινούς στόχους για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και την εξασφάλιση ελάφρυνσης του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους, τα οποία είναι ουσιαστικής σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Τι συζήτησαν Τσίπρας-Ράμα στο Νταβός

"

"

Συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ στο Νταβός: Υποσχέσεις, προθέσεις, κινήσεις εκτόνωσης και κόκκινες γραμμές

 

Και κατά την προηγούμενη φορά που συναντήθηκε ο πρωθυπουργός με την διευθύντρια του ΔΝΤ στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου, στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον και οι δύο είχαν αναφέρει ξανά ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι απαραίτητη για την επιτυχή έξοδο από τα προγράμματα στήριξης και την επιστροφή της χώρας σε βιώσιμη ανάπτυξη υπό το πρίσμα της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης, κάτι που έχει ήδη γίνει.