Αποκάλυψη-σοκ Κοραντή σε όσους προσπαθούν να αποδομήσουν Καραμανλή-Παυλόπουλο μέσα από το «σχέδιο Πυθία»

 
Αποκάλυψη-σοκ Κοραντή σε όσους προσπαθούν να αποδομήσουν Καραμανλή-Παυλόπουλο μέσα από το «σχέδιο Πυθία»

Ενημερώθηκε: 14/05/18 - 16:00

Την αποκάλυψη ότι υπήρξε πρόβα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή στις 19 Μαρτίου του 2009, με έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε έξω από το κτίριο της ΚΕΔ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας έκανε ο κ. Ιωάννης Κοραντής, που ήταν διοικητής της ΕΥΠ τη συγκεκριμένη περίοδο.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο πρέσβης ε.τ. Ιωάννης Κοραντής έδωσε απάντηση στις ύποπτες ΚΥΠατζήδικες διαρροές των τελευταίων ημερών που θέλουν να αποδομήσουν τον Κώστα Καραμανλή και τον Προκόπη Παυλόπουλο μέσα από το διαβόητο «σχέδιο Πυθία».

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας η ύποπτη αυτή υπόθεση «είναι ακόμη στην αρχή του, μια και το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται τις τελευταίες μέρες και έχει δημιουργήσει για τον διοικητή της ΕΥΠ αρνητικό κλίμα. Ηδη στο Μαξίμου έχουν φτάσει καταγγελίες και έχει δοθεί εντολή να «ψαχτούν», ώστε να μην υπάρχουν σκιές που μπορεί να δημιουργήσουν εμπλοκές σε ανώτερο επίπεδο».

 

Το παρακράτος συνωμοτεί για λογαριασμό ξένων υπηρεσιών-Διαρροές κατά του διοικητή της ΕΥΠ–Κρυφοί στόχοι Καραμανλής-Παυλόπουλος

Διαβάστε: 

Πάντως παρά την ηχηρή παρέμβαση του κ. Κοραντή, ο οποίος βάζει τα πράγματα στην θέση τους, μέσα ενημέρωσης για μικροκομματικούς λόγους προσπαθούν να αποδομήσουν την υπόθεση του «σχεδίου Πυθία» αγνοώντας το βούλευμα του δικαστή Φούκα που είναι καταπέλτης για το θέμα αυτό.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ της κυριακάτικης «Δημοκρατίας» αναφέρει:

«Υπήρξε πρόβα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή στις 19 Μαρτίου του 2009, με έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε έξω από το κτίριο της ΚΕΔ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας». Την αποκάλυψη-σοκ έκανε ο πρέσβης ε.τ. Ιωάννης Κοραντής σεαπάντηση που έδωσε μέσω της «κυριακάτικης δημοκρατίας» στον σημερινό διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, αλλά και σε όσους διακινούν το ψεύδος ότι δεν υπήρξε σχέδιο «Πυθία».

«Από το σημείο αυτό περνούσε η αυτοκινητοπομπή του τότε πρωθυπουργού όταν έφευγε από το γραφείο του στον Λυκαβηττό. Πλην, όμως, είχαν εγκαίρως ληφθεί τα δέοντα μέτρα» δήλωσε ο κ. Κοραντής, που ήταν διοικητής της ΕΥΠ τη συγκεκριμένη περίοδο.

Στην ίδια δήλωση ο κ. Κοραντής ξεκαθάρισε ότι «ουδέποτε χαρακτήρισε την πηγή της υπηρεσίας για την απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή αναξιόπιστη, ούτε και στην υπηρεσία υπήρξε ανάλογη καταγγελία, και ότι, αντιθέτως, όσες πληροφορίες είχε δώσει επιβεβαιώθηκαν». Ο πρώην πρόεδρος της ΕΥΠ με όσα τόνισε επωνύμως (και όχι ανωνύμως και με κυπατζίδικες και κατασκευασμένες διαρροές και μεθόδους, σε πρόθυμα μέσα ενημέρωσης και γνωστές δημοσιογραφικές «παρεούλες») ξεσκεπάζει όσους παίζουν παιχνίδια σε βάρος του Κώστα Καραμανλή αλλά και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, σε μια δύσκολη για τη χώρα περίοδο.

Το ερώτημα είναι αν μετά τις αποκαλύψεις-φωτιά του κ. Κοραντή ο νυν διοικητής της ευαίσθητης υπηρεσίας Γιάννης Ρουμπάτης μπορεί να παραμείνει στη θέση του, καθώς φαίνεται ότι είναι βαθύτατα εκτεθειμένος από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Παλιοί σύντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ, πάντως, έλεγαν ότι και στο παρελθόν (δύο φορές, μάλιστα) ο μακαρίτης Ανδρέας Παπανδρέου τον είχε αποπέμψει από θέσεις που του είχε εμπιστευτεί. Βέβαια, το επικίνδυνο θα είναι να μπει στη θέση του κάποιος που να είναι χειρότερος από τον Ρουμπάτη, αλλά το θέμα είναι ακόμη στην αρχή του, μια και το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται τις τελευταίες μέρες και έχει δημιουργήσει για τον διοικητή της ΕΥΠ αρνητικό κλίμα. Ηδη στο Μαξίμου έχουν φτάσει καταγγελίες και έχει δοθεί εντολή να «ψαχτούν», ώστε να μην υπάρχουν σκιές που μπορεί να δημιουργήσουν εμπλοκές σε ανώτερο επίπεδο».

 

Ο Καραμανλής και ο αδυσώπητος εσωτερικός πόλεμος που μαίνεται στην ΕΥΠ

Διαβάστε: 

Πηγή: Εφημερίδα "Δημοκρατία"