Β.Μεϊμαράκης: «Ας μην ήμασταν εμείς και ο ΠτΔ πριν τρία χρόνια και θα σας έλεγα που θα βρισκόταν η Ελλάδα»

Β.Μεϊμαράκης: «Ας μην ήμασταν εμείς και ο ΠτΔ πριν τρία χρόνια και θα σας έλεγα που θα βρισκόταν η Ελλάδα»
Ενημερώθηκε: 14/12/18 - 22:22

Στη συμβολή του κόμματος αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 12ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. 

Ο κ. Μεϊμαρακης, χαρακτήρισε την Νέα Δημοκρατία ως το «κόμμα των μεγάλων εθνικών επιλογών» και τόνισε πως «η πατρίδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και κυβέρνηση ΝΔ και Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη για τιμή και το δώρο που μου έκανε να προεδρεύσω σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας. Το συνέδριο μας είναι γιορτή της δημοκρατίας», ανέφερε στις πρώτες του κουβέντες ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης ανοίγοντας τις εργασίες του 12ου συνεδρίου της ΝΔ.

«Η καρδιά της δημοκρατίας»

«Εδώ χτυπά η κάρδια της δημοκρατία», συνέχισε και έκανε αναφορά σε όλους τους πρώην προέδρους της ΝΔ.

«Είμαστε το κόμμα των μεγάλων εθνικών επιλογών. Δεν δέχεται περιχαρακώσεις. Απορρίπτουμε τα άκρα και τους λαϊκιστές όπως αυτοί που κυβερνούν. Εκφράζουμε ευρύτατο κοινωνικό φάσμα. Είμαστε η παράταξη των μεταρρυθμίσεων. Λαϊκό κόμμα που εκφράζει προσδοκίες και συμφέροντα ολοκλήρου λαού», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου.

«Θέλουμε την κοινωνία σε πρώτο πλάνο, τον πολίτη συμμέτοχο», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ έχει αρχές και αξίες από την ιδρυτική της διακήρυξη.

«Ας μην είμασταν εμείς και ο Προκόπης Παυλόπουλος το '15»

 

«Όλοι και όλες μαζί ενώνουμε δυνάμεις για να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Ενώσαμε απόψεις, τάσεις, συνθέσαμε πολιτικές, υποδεχτήκαμε νέα πρόσωπα», πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης κάνοντας αναφορά και στο μητρώο στελεχών, ενώ μίλησε και για πολυσυλλεκτική πανστρατιά με σεβασμό στη διαφορετική άποψη.

«Ας μην ήμασταν εμείς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν τρία χρόνια και θα σας έλεγα που θα βρισκόταν η Ελλάδα», υπογράμμισε λέγοντας πως η ΝΔ ήταν πάντα δύναμη υπευθυνότητας, συνέπειας και ευθύνης.

Και πρόσθεσε: «Η πατρίδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, κυβέρνηση με υπερκομματική λογική, χρειάζεται κυβέρνηση ΝΔ και Κυριάκου Μητσοτάκη για να εφαρμόσει ένα εθνικό, αναπτυξιακό σχέδιο».

Ανάγκη για αναπτυξιακό πρότυπο που παράγει και δεν διώχνει τα παιδιά

 

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι «Εμείς δεν θα δώσουμε ψεύτικες ελπίδες και ψεύτικα προγράμματα».

«Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω τις αγκυλώσεις. Άμεσος στόχος μας η αποκατάσταση σταθερότητας και εμπιστοσύνης», συμπλήρωσε μιλώντας για την ανάγκη ενός νέου αναπτυξιακού πρωτότυπου μιας Ελλάδας που παράγει και δεν διώχνει τα παιδιά.

«Η ΝΔ είναι εδώ, όρθια, ζωντανή. Δεν μας τελείωσαν», τόνισε και κλείνοντας ευχαρίστησε τους νεοδημοκράτες και τους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν το 2015.

«Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πάμε ακόμη πιο μπροστά, ακόμη πιο ψηλά», πρόσθεσε ενώ για τις εθνικές εκλογές είπε ότι είναι η μάχη που θα αλλάξει σελίδα για τη χώρα.

«Είναι η ώρα για μάχη και την ώρα της μάχης δεν περισσεύει κανείς», επισήμανε.

1

 

Με βασικό σύνθημα «Ελλάδα μπορούμε» το 12ο Συνέδριο της ΝΔ που αρχίζει σήμερα

 

Με βασικό σύνθημα "Ελλάδα μπορούμε" η ηγεσία της ΝΔ, θέλει να μετατρέψει σε "σάλπισμα νίκης", το 12ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος που αρχίζει σήμερα με τις ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του Συνεδρίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Εκτός από το ότι το 2019 θα είναι έτος πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων η Πειραιώς θεωρεί ότι οι εθνικές εκλογές μπορεί να προκηρυχθούν ανά πάσα στιγμή - ειδικά μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την βουλή της ΠΓΔΜ-, λόγω της στάσης του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου. Ως εκ τούτου το κόμμα θα πρέπει να είναι έτοιμο και ενωμένο. Στο πλαίσιο αυτό το 12ο Τακτικό Συνέδριο αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς η Πειραιώς θα το αξιοποιήσει αφενός για να αντικρούσει τις αιτιάσεις της κυβέρνησης και αφετέρου για κλείσει τα κενά στον προγραμματικό της λόγο και να προβάλλει τις θέσεις της ΝΔ για την επόμενη ημέρα των εκλογών που θεωρεί με βεβαιότητα ότι θα είναι κυβέρνηση. Κάπως έτσι τόσο κατά την διάρκεια του Συνεδρίου με τις τοποθετήσεις όσο και στο φυλλάδιο που θα διανεμηθεί στους 5000 συνέδρους και παρατηρητές θα αναδειχθούν οι δεσμεύσεις της ηγεσίας που θα υλοποιηθούν σε μία σειρά τομείς που αφορούν: την Κατοικία, το Εισόδημα, την Εργασία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Παιδεία, το Περιβάλλον, την Υγεία, την Ασφάλεια, τη Σχέση των πολιτών με το κράτος, την Συμφιλίωση της Επαγγελματικής με την Προσωπική ζωή. Το φυλλάδιο σε πιο απλή γλώσσα θα περιλαμβάνει τις δράσεις και τα μέτρα για να βελτιωθεί η καθημερινότητα και διαβίωση των πολιτών που ασφυκτιούν κάτω από την οικονομική κρίση, και κυρίως των πλέον ευάλωτων, των χαμηλά αμειβόμενων, των ανέργων, των ηλικιωμένων. Εκτός από τις θέσεις του κόμματος για την ανάπτυξη που βασίζονται στην μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών επιβαρύνσεων, στον περιορισμό της γραφειοκρατίας και στις αποτελεσματικές παρεμβάσεις για την διαμόρφωση πραγματικά φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος, η ηγεσία της ΝΔ θέλει να πείσει ότι διαθέτει ουσιαστικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης των αδυνάτων, ως απάντηση στην "πελατειακή πολιτική των παροχών και των εποχικών προσλήψεων του ΣΥΡΙΖΑ". "Στήριξη των ασθενέστερων χωρίς εξόντωση της μεσαίας τάξης" στο πλαίσιο μίας αναπτυξιακής πολιτικής", συνοψίζει στέλεχος της Πειραιώς.

Φυσικά τόσο από τις ομιλίες του αρχηγού και του Αντώνη Σαμαρά, την δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου όπως και των υπολοίπων ομιλητών δεν θα απουσιάσει η σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η δικαίωση της κυβερνητικής περιόδου 2012-2014. Κεντρικός άξονας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέκοψε την πορεία εξόδου από τα μνημόνια με την βιασύνη του να καταλάβει την εξουσία, διακινδύνευσε την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και τελικώς υπέγραψε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και υπονόμευσε την πορεία της χώρας με ένα τέταρτο άτυπο αλλά ουσιαστικό μνημόνιο. Και φυσικά θα υπάρξουν οι αναφορές στην εθνική πολιτική της ΝΔ, εν αντιθέσει με τις υποχωρήσεις της παρούσας κυβέρνησης.

Παράλληλα η ηγεσία θα θελήσει να εμπεδώσει την τακτική της ανανέωσης και της διεύρυνσης του κόμματος που διακηρύσσει από την αρχή της ηγεσίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα διακηρυχθεί ξανά ότι η ΝΔ είναι ανοικτή σε όσους συμμερίζονται τις θέσεις της και την ανάγκη γενναίων αλλαγών στην ελληνική κοινωνία.

Το μήνυμα θα υπογραμμιστεί και με τους προσκεκλημένους που θα μιλήσουν στην ενότητα "Ανοικτό Κόμμα Ανοικτό Βήμα", την Κυριακή μεταξύ των οποίων ο προερχόμενος από τον χώρο του software Μάρκος Βερέμης, η καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Βάσω Κιντή, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ Mιχαήλ Κωσταράκος, ο αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Μάνος Ματσαγγάνης, ο διευθυντής ερευνών του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης της "διαΝΕΟσις" Κυριάκος Πιερρακάκης και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.

Το Σάββατο το πρωί πάντως θα μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ μεταξύ των επιφανών καλεσμένων είναι ο υποψήφιος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Στόχος είναι πάντα το άνοιγμα στον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο και όχι μόνο ο επαναπατρισμός ψηφοφόρων της ΝΔ αλλά και η προσέγγιση απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα με τις κεντρικές εργασίες του συνεδρίου θα εξελίσσεται και "το παράλληλο πρόγραμμα" που διοργανώνουν οι Γραμματείες της Νέας Δημοκρατίας, το Ινστιτούτο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η ΟΝΝΕΔ και το Μητρώο στελεχών, με τοποθετήσεις για ζητήματα ειδικού ενδιαφέροντος:

-- Την ανεργία των νέων

-- Tη συμμετοχή των νέων στα κοινά με σεμινάρια που αφορούν τόσο την επικοινωνία και τα ΜΜΕ όσο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

-- Το bullying

-- Το brain drain

-- Τις ανισότητες που αντιμετωπίζουν μέχρι και σήμερα οι γυναίκες στην αγορά εργασίας