Βρυξέλλες: Συνάντηση Ντράγκι με Δραγασάκη, Τσακαλώτο και Χουλιαράκη - Τι συζήτησαν;

Βρυξέλλες: Συνάντηση Ντράγκι με Δραγασάκη, Τσακαλώτο και Χουλιαράκη - Τι συζήτησαν;
Ενημερώθηκε: 22/01/18 - 17:37

Στις Βρυξέλλες συναντήθηκαν σήμερα (22/1), ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι (Mario Draghi), ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι  Benoit Coeuré και Francesco Drudi. Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και επικεντρώθηκε στα βήματα που απομένουν για την ολοκλήρωση του Προγράμματος σε λίγους μήνες, τη διαμόρφωση των συνθηκών μετά τον Αύγουστο του 2018 και το σχέδιο της Ελλάδας για την επόμενη ημέρα.

«Εφιάλτης» για τους συνταξιούχους - Ποιες είναι οι πέντε νέες... βόμβες του Ασφαλιστικού;

Η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε τη στρατηγική της για την ολοκλήρωση του Προγράμματος, τη βιώσιμη έξοδο στις αγορές και το σχεδιασμό της μεταμνημονιακής Ελλάδας, που έχει ήδη αρχίσει.  Ο σχεδιασμός αυτός στηρίζει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, την κοινωνική συνοχή και καταπολεμά αποτελεσματικά τις ανισότητες και τις παθογένειες του παρελθόντος.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης ανέλυσαν την επιλογή για αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές και στην κατεύθυνση αυτή επισήμαναν ότι, σύμφωνα και με την απόφαση του Eurogroup του Ιουνίου 2017, ήδη δημιουργείται ένα ταμείο-ασπίδα προστασίας (cash buffers), που θωρακίζει τη χώρα.

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε το δημόσιο χρέος