Η Ελλάδα αναβαθμίζει τη διπλωματική της παρουσία στο Ερμπίλ του Κουρδιστάν

Η Ελλάδα αναβαθμίζει τη διπλωματική της παρουσία στο Ερμπίλ του Κουρδιστάν
Ενημερώθηκε: 21/09/17 - 11:27

Κόντρα στο διεθνές κλίμα πιέσεων για αναβολή ή και ματαίωση του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας των Κούρδων του Ιράκ,η Ελλάδα φαίνεται ότι προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με την είδηση που μεταδίδει το kurdistan24.net ,ο Έλληνας Πρέσβης στο Ιράκ, Διονύσιος Κυβέτος, επισκέφθηκε πρόσφατα το Ερμπίλ και ανακοίνωσε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αναβαθμίσει το γραφείο της στην περιοχή του Κουρδιστάν.

Ο κ. Κυβέτος συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Κουρδιστάν, Φάλα Μουσταφά και συζήτησε για τις διμερείς σχέσεις, τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και το επερχόμενο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν στις 25 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κυβέτος τόνισε την απόφαση της κυβέρνησης να αναβαθμίσει την εκπροσώπησή της στην περιοχή του Κουρδιστάν .

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, “η απόφαση έρχεται καθώς ο λαός της περιφέρειας του Κουρδιστάν κατευθύνεται προς μια ιστορική ημέρα όπου οι πολίτες θα επιλέξουν αν επιθυμούν να παραμείνουν ως τμήμα του Ιράκ ή να αποχωρήσουν ως νεοσύστατο ανεξάρτητο κράτος”.

Ο κ. Κυβετός εξήρε τον ρόλο των δυνάμεων των Κούρδων Πεσμπεργκά στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και τις προσπάθειες της περιφέρειας του Κουρδιστάν να φιλοξενήσει 1.8 εκατομμύρια πρόσφυγες .