Έκτακτη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης για τη NOVARTIS 

 
Έκτακτη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης για τη NOVARTIS 

Ενημερώθηκε: 20/02/18 - 14:11

Όλες οι λεπτομέρειες για την οργάνωση της αυριανής συζήτησης στη Βουλή αναφορικά με την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να συγκροτηθεί επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση NOVARTIS, αναμένεται να συζητηθούν σε έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Η Διάσκεψη έχει προσδιοριστεί για τις 2 μετά το μεσημέρι και αναμένεται να συζητηθούν το θέμα των 10 καλπών, αλλά και το πώς θα είναι το ψηφοδέλτιο, αν θα έχει ονόματα ή όχι.

Να σημειωθεί ότι, όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, η αξιωματική αντιπολίτευση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ψηφοφορία για την προανακριτική αν τελικά στηθούν 10 κάλπες, όπως αποφάσισε στην προηγούμενη συνεδρίασή της η Διάσκεψη των Προέδρων.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή δεν είναι η μόνη προϋπόθεση που σκέφτεται να θέσει η ΝΔ για να συμμετάσχει στην αυριανή μυστική ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής.

Η δεύτερη προϋπόθεση που θέτει, πέρα από τη μία και μόνη κάλπη, είναι το ψηφοδέλτιο να έχει μόνο το ερώτημα «ναι ή όχι» στη σύσταση της προανακριτικής, χωρίς να υπάρχουν και τα ονόματα των 10 εμπλεκομένων προσώπων στα οποία ο κάθε βουλευτής θα μπορεί να βάλει σταυρό για «ναι» ή «όχι» σε παραπομπή στην προανακριτική.

Όσον αφορά τη συζήτηση, προμηνύεται πολεμικό κλίμα στις αντιπαρατιθέμενες δυνάμεις, ενώ η ρητορική είναι βέβαιο ότι θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με δεδομένο τα όσα έχουν λεχθεί για τους μάρτυρες με τις κουκούλες και άλλα συναφή.

Το λόγο αναμένεται να λάβουν οι εννέα εκ των δέκα πολιτικών, που αναφέρονται στο φάκελο, ενώ ο κοινοτικός επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος θα στείλει υπόμνημα, καθώς θα απουσιάζει στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών καθηκόντων του.

Προκειμένου η κυβερνητική πλειοψηφία να εμφανιστεί με συγκροτημένη επιχειρηματολογία και στόχευση, αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.