Επικίνδυνα προεκλογικά παιχνίδια στην Θράκη-Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη

Επικίνδυνα προεκλογικά παιχνίδια στην Θράκη-Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη
Ενημερώθηκε: 21/07/18 - 21:35
Του Σπύρου Παπαδάκη

Εντονότατος είναι ο προβληματισμός της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας για τη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε κρίσιμα και ευαίσθητα για τη χώρα μας εθνικά ζητήματα.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «thepressroom.gr» ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην εξωτερική μας πολιτική και «τρέμει» στην ιδέα να αναλάβει τα ηνία της χώρας έχοντας κληρονομιά από τον προκάτοχό του όχι ένα Σκοπιανό αλλά τρία…

Έκτακτη σύσκεψη για την Θράκη…

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «thepressroom.gr» την Τετάρτη 18 Ιουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του Τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος και στελεχών που ασχολούνται με τα εθνικά μας θέματα (πρώην υπουργούς, πρέσβεις κ.λπ.) προκειμένου να αποκωδικοποιήσουν τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Βρώμικο παιχνίδι της Άγκυρας στη Θράκη - Παζάρια για τους μουφτήδες

 

Ο προβληματισμός της ηγεσίας του κόμματος έχει αρχίσει να υφίσταται από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Σκοπιανό θέμα και κορυφώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες με τις τοποθετήσεις του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα για τα ελληνοαλβανικά σύνορα. 

Η φράση του πρωθυπουργού περί «διευθέτησης των συνόρων» - «Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση», η ακριβής διατύπωση – χτύπησε κόκκινο συναγερμό στο Μοσχάτο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητάει εγρήγορση και καλύτερα αντανακλαστικά από τον αρμόδιο τομέα αλλά και τρόπους διακριτικής αντιμετώπισής των.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 

 

Το πλέον όμως ανησυχητικό είναι η ενημέρωση που φτάνει καθημερινά στα κεντρικά γραφεία του κόμματος από την περιοχή της Θράκης

Τα δημοσιεύματα πληθαίνουν στην ακριτική περιοχή της Θράκης και όλο και περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής στέλνουν αποκόμματα εφημερίδων και links που παραπέμπουν σε σελίδες τοπικών site με τις κινήσεις της τουρκικής πλευράς από τη μία και την ανοχή που επιδεικνύει η κυβέρνηση. 

Ένα από τα κείμενα που προβλημάτισαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και προέρχεται από ρεπορτάζ του thraki.com.gr με τον τίτλο «Εκλογή μουφτήδων: ό,τι πεις αφέντη», αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ωμότατη παρέμβαση «ξένου παράγοντα» στη Θράκη και γενικότερα στην ελληνική διοίκηση, αποτελεί το επαναλαμβανόμενο αίτημα και η εμμονή του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην αλλαγή του τρόπου ορισμού των Μουφτήδων της Θράκης, ενώ η ελληνική πολιτεία νομοθέτησε με βάση και τα προβλεπόμενα από τις διεθνείς συνθήκες, για τον διορισμό των μουφτήδων, ο οποίος γίνεται με Προεδρικό Διάταγμα και ανανεώνεται κάθε δεκαετία…

Στην ΝΔ υποστηρίζουν οτι η κυβέρνηση φαίνεται να θέλει να κάνει το χατήρι του Ερντογάν για την αλλαγή του νομικού καθεστώτος στην εκλογή μουφτήδων. 

Μάλιστα θεωρούν ότι αυτό γίνεται με την ελπίδα ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει στις προσεχείς εκλογές τις ψήφους της μειονότητας.

Την άποψη αυτή ενισχύει και το γεγονός, ότι οι μειονοτικοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν χάνουν καμμία εκδήλωση του Τουρκικού Προξενείου της περιοχής και των ψευδομουφτήδων, που στηρίζει η Άγκυρα, σε μια προσπάθεια απαξίωσης των νόμιμων μουφτήδων.

Ειδικά ο Χ. Ζεϊμπέκ, (αλλά και σε μικρότερο βαθμό οι κύριοι Μουσταφά και Καραγιουσούφ), στηρίζουν με κάθε τρόπο τους ψευδομουφτήδες και αποφεύγουν να εμφανίζονται δίπλα στου νόμιμους, προσπαθώντας έτσι να επηρεάσουν τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας.

Ένα ακόμα στοιχείο που ενισχύει την άποψη ότι η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει τον τρόπο εκλογής των μουφτήδων ικανοποιώντας το αίτημα της ´Αγκυρας είναι η πρόσφατη πολεμική της εφημερίδας «Αυγής»  που κατηγορούσε την νόμιμη μουφτεία ότι είναι ένας απαρχαιωμένος θεσμός που δεν μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες.

Ψυχραιμία ζητά ο Μητσοτάκης…

Η επιχείρηση πλήρους απαξίωσης των νόμιμων μουφτήδων κλείνει με την αδιαφορία της πολιτείας στην απαράδεκτη και προκλητική κατάληψη που έχει κάνει ο ψευδομουφτής και εκπρόσωπος του παντουρκισμού στην Θράκη Αχμέτ Μέτε στην κατοικία του νόμιμου μουφτή την οποία χρησιμοποιεί χωρίς κάποιος να τον ενοχλεί.

Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Ζεϊμπέκ φροντίζει να επισκέπτεται συχνά τον ψευδομουφτή στην υπό κατάληψη κατοικία σε μια προσπάθεια να τον νομιμοποιείσει.

Προβληματισμός στην ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με όλα αυτά από τη μία, είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος και ψάχνει τρόπους δυναμικής αντίδρασης, από την άλλη θέλει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά: «δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον ανεύθυνο δρόμο που έχουν χαράξει και ζητώ από όλους να είσαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί. Δεν πρέπει να δώσουμε κανένα πάτημα σε κανένα να εκμεταλλευτεί τις εσωτερικές πολιτικές διαφορές που έχουμε με το ΣΥΡΙΖΑ προς όφελός του και εις βάρος των εθνικών μας θεμάτων», κατέληξε…

Πάντως κάποιοι από τους στενούς συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ ζήτησαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βγει ο ίδιος και να καταγγείλει τις τακτικές –που σύμφωνα με αυτούς– ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να γυρίσει υπέρ του το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών!

Ήταν όμως ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ που ζήτησε ψυχραιμία και νηφαλιότητα υπενθυμίζοντας πως τόσο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όσο και ο πατέρας του έβαζαν πάνω απ’ όλα την πατρίδα. Θέλησε δε να διαχωρίσει τις όποιες «προεκλογικές ατασθαλίες του Τσίπρα», όπως τις αποκάλεσε από τα εθνικά μας θέματα. 

Ζήτησε δυναμική αντιμετώπιση σε οτιδήποτε λέει ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς για την εξωτερική πολιτική της χώρας, για τα σύνορά μας αλλά και για οποιαδήποτε αυθαίρετη αλλαγή προσπαθήσει να πραγματοποιήσει ερήμην της εθνικής μας αντιπροσωπείας αλλά χωρίς να υπάρχει σύνδεση με το αποτέλεσμα των εκλογών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα η ΝΔ θα ζητήσει επισήμως ενημέρωση από την κυβέρνηση για όλα τα εθνικά μας ζητήματα…