Γ. Βαρουφάκης: Όταν μου είπε ο Τσίπρας ότι συμφώνησε σε πλεόνασμα 3,5% τον ρώτησα «Είσαι ηλίθιος;»

 
Γ. Βαρουφάκης: Όταν μου είπε ο Τσίπρας ότι συμφώνησε σε πλεόνασμα 3,5% τον ρώτησα «Είσαι ηλίθιος;»

Ενημερώθηκε: 19/01/18 - 09:35

Κάθε φορά που μιλά ο Γ. Βαρουφάκης είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός και συνάμα επικριτκός για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Με λεπτομέρειες για τις επαφές του με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης δίνει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα του εξαμήνου πριν το δημοψήφισμα. Στις νέες του δηλώσεις ο κ. Βαρουφάκης είναι πολύ σκληρός απέναντι στον Γ. Χουλιαράκη τον οποίο και χαρακτηρίζει εντολοδόχο της τρόικα, ενώ επικριτικός είναι και για τον Ευκλ. Τσακαλώτο μετά το δημοψήφισμα.

Η αποκάλυψη που έκανε για την ιδιωτική συνομιλία με τον κ. Τσίπρα την ημέρα που έμαθε ότι ο πρωθυπουργός υποχώρησε και έδωσε στους δανειστές πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, χωρίς να συμβουλευτεί τον ίδιο, θα συζητηθεί.

Όπως είπε μιλώντας στα «Παραπολιτικά», «του είπα είσαι εντελώς ηλίθιος; Εσένα τι σου έδωσαν ως αντάλλαγμα; Και μου απάντησε: Α, έκανα βλακεία; Εντάξει, θα το πάρουμε πίσω», ενώ σημείωσε ότι στην πραγματικότητα τον αποκάλεσε με πιο σκληρό τρόπο από τη λέξη «ηλίθιος».

Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, χαρακτήρισε τη σχέση τους επίπονη. «Την περίοδο της διαπραγμάτευσης ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον. Πλέον δεν μπορώ να τον αναγνωρίσω. Ο Ευκλείδης έγινε yes man στις 6 Ιουλίου, μέχρι τότε δεν ήταν. Με την περίπτωση του Ευκλείδη πονάω γιατί είδα αυτή τη μεταλλαγή. Δεν θα υποστηρίξω ποτέ όσα είπε ο Ευκλείδης μετά τις 6 Ιουλίου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρουφάκης, εξαπέλυσε βολές και στον Γιώργο Χουλιαράκη τονίζοντας ότι ήταν εξ αρχής εντολοδόχος της τρόικας. «Ο Γιώργος Χουλιαράκης από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα λειτουργούσε ως εντολοδόχος της τρόικας. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Δεν δούλευε για μένα ούτε για το υπουργείο μου» είπε.

Eπανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν ήθελε να κερδίσει το δημοψήφισμα. «Εγώ δεν πίστευα ότι θα κερδίσουμε, αλλά το ποθούσα. Ο Τσίπρας δεν ήθελε με τίποτα να φτάσουμε το 51%» και πρόσθεσε ότι στο Μαξίμου μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος τα πρόσωπα του Αλέξη Τσίπρα και των κυβερνητικών στελεχών ήταν θλιμμένα παρά τη νίκη στο δημοψήφισμα.

Μιλώντας για τον Μάριο Ντράγκι, αποκάλυψε ότι ο κεντρικός τραπεζίτης είχε συμφωνήσει σε κούρεμα, προτού «μου τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια μου».

Μιλώντας για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είπε ότι «άξιζε λιγότερο από το χαρτί που γράφτηκε». «Έφριξα και όχι γιατί οι στόχοι ήταν κακοί αλλά γιατί τα μέσα με τα οποία α επιτυγχάνονταν οι στόχοι είχαν μικρότερη αξία από το χαρτί πάνω στο οποίο είχαν γραφτεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι θα δημιουργήσει ένα ελληνικό κόμμα με ελληνικό όνομα ως παρακλάδι του πανευρωπαϊκού κινήματος DiEM25, το οποίο θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές του 2019.