Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για συντάξεις, ΔΕΗ και υιοθεσίες

Λίγο πριν τον...εμφύλιο στο  εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι οι βουλευτές που ετοιμάζονται να επαναστατήσουν με τον Αλέξη Τσίπρα να...τρέχει και να μην προλαβαίνει
Ενημερώθηκε: 24/04/18 - 00:32

Αντιδράσεις στο  εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν αντιλαϊκά μέτρα που είναι υποχρεωμένη να πάρει η κυβέρνηση. 

Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που αντιδρούν μέσα στο κόμμα, εξαιτίας των περικοπών στις συντάξεις, του νομοσχεδίου για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, αλλά και το θέμα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ήδη για το τελευταίο αναμένεται και γραπτή δήλωση διαφωνίας από 10 τουλάχιστον βουλευτές. 

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε το μεσημέρι, βουλευτές έθεσαν το ερώτημα αν οι περικοπές στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου του 2019 μπορούν να ανακληθούν, μετά και τα στοιχεία για το πλεόνασμα για το 2017, που έφτασε το 4% του ΑΕΠ έναντι στόχου 1,75%. Περισσότεροι από 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είπαν ότι δεν μπορούν να υποστηρίξουν τις περικοπές έως 18% από τον επόμενο χρόνο, και διερωτήθηκαν πώς θα μπορέσουν να πάνε σε εκλογές υπό τη σκιά νέων μέτρων.

Παράλληλα, όπως γράφτηκε παραπάνω,μια ομάδα 10 βουλευτών αναμένεται να εκφράσει γραπτώς τη διαφωνία της για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, αντιτιθέμενη στην σχετική πρόβλεψη που αναμένεται να περιέχει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Σε ότι έχει να κάνει με την ΔΕΗ ,  βουλευτές που τοποθετήθηκαν στην αρμόδια Επιτροπή ζήτησαν να υπάρξει πρόβλεψη ώστε να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας στις μονάδες της ΔΕΗ που πρόκειται να πωληθούν, ενώ διατύπωσαν ανησυχίες και για το ύψος του τοπικού πόρου.