Κατά της διαγραφής Μίχαλου ο Γ. Βλάχος - Αποστάσεις και από την επιχειρηματολογία

Κατά της διαγραφής Μίχαλου ο Γ. Βλάχος - Αποστάσεις και από την επιχειρηματολογία
Ενημερώθηκε: 29/06/18 - 14:30

«Δεν είμαι υπέρ των διαγραφών» δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος, κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη διαγραφή τού προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, από τη ΝΔ. Υπογράμμισε, ωστόσο: «Ο κ. Μίχαλος είπε τις απόψεις του σαν πρόεδρος του Επιμελητηρίου, που προφανώς μπορεί να τις πει, αλλά ο καθένας μας κρίνεται. Και κρίνεται στον χώρο που κινείται».

Ερωτηθείς αν ο κ. Μίχαλος ήταν «δούρειος ίππος» -όπως αναφέρθηκε από τη ΝΔ- ο κ. Βλάχος απήντησε: «Όταν αρχίζει μία αντιπαράθεση, ακούγονται και υπερβολές. Δεν ξέρω πώς έγινε το θέμα. Έχω κάποιες απορίες από την όλη διαδικασία. Προσπαθώ κι εγώ, από τη στιγμή που έγινε η διαγραφή και μετά, να ενημερωθώ γιατί έγινε, πού είναι η ευθύνη και πού η υπερβολή».

Στην ερώτηση «αν οι κύριοι Καμμένος και Λαζαρίδης, που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τους ΑΝΕΛ, είναι ευπρόσδεκτοι στη ΝΔ», ο κ. Βλάχος απήντησε: «Δεν νομίζω ότι έχει ανοίξει τέτοιο θέμα αυτή τη στιγμή, ούτε ήταν στις προσθέσεις μας να διαφοροποιηθεί κάποιο στέλεχος για να έλθει στη ΝΔ».

Κατά τα λοιπά, ο βουλευτής της ΝΔ, αναφερόμενος στην πρόσφατη πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ και σχετικά με τους στόχους του κόμματος, είπε: «Με την πρόταση μομφής δεν είχαμε στόχο να ρίξουμε την κυβέρνηση. Ήταν ο μόνος κοινοβουλευτικός τρόπος να μπλοκάρουμε την υπογραφή της συμφωνίας».

Γι αυτή καθ΄ αυτή τη συμφωνία με την πΓΔΜ, υπογράμμισε ότι «και αν ακόμα γίνουν εκλογές και η ΝΔ είναι κυβέρνηση, δεν θα κυρώσει αυτή τη συμφωνία». Σημείωσε, ωστόσο, ότι αν η κύρωση έλθει για να ψηφιστεί με κυβέρνηση ΝΔ, «θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να ματαιώσουμε μια διαδικασία που έχει κρατήσει κάποιους μήνες. Ό,τι είναι ψηφισμένο, είναι πολύ δύσκολο να το ξαναβάλεις στο τραπέζι. Γι αυτό λέγαμε, πριν υπάρξει η συμφωνία, καλύτερα να πηγαίναμε σε εκλογές, να υπάρξει ένα καθαρό τοπίο και να αναλάβει μία άλλη κυβέρνηση την ευθύνη των διαπραγματεύσεων».

Για τα συλλαλητήρια και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, ο κ. Βλάχος σημείωσε ότι «η ΝΔ και στη Βουλή και γενικά κρατά μια υπεύθυνη στάση και κρίνεται από τον λόγο του προέδρου και των επίσημων στελεχών. Δεν θα κριθεί από τη μεμονωμένη άποψη ή ενέργεια οποιουδήποτε στελέχους οπουδήποτε στην Ελλάδα». «Την ακούμε, την καταλαβαίνουμε, αλλά προφανώς είναι η προσωπική του άποψη. Συνολικά κρατάμε μία προσεγμένη επιχειρηματολογία και λέμε τις απόψεις μας καθαρά. Είδατε πόσο προσεκτικά προσέγγισε τα συλλαλητήρια η ΝΔ, που είπε ότι δεν τα στηρίζουμε. Βεβαίως, αν ο πολίτης θέλει να πάει, να πάει. Δεν πήραμε τις σημαίες εμείς οι βουλευτές πρώτοι να πανηγυρίζουμε και δεν τα εκμεταλλευόμαστε. Κρατήσαμε μια υπεύθυνη στάση».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τη συμφωνία του Eurogroup, ο κ. Βλάχος δήλωσε: «Η κυβέρνηση έκανε μία επιλογή να κλείσει και αυτή τη συμφωνία μόνη της. Ναι μεν τελειώνουν τα προγράμματα τον Αύγουστο, αλλά για μας η επόμενη μέρα είναι πολύ πιο κρίσιμη».