Μήνυμα ενότητας από την Ντόρα Μπακογιάννη-Τι απαντά για την "οικογενειοκρατία"

Η απάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την "οικογενειοκρατία" στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ
Ενημερώθηκε: 16/12/17 - 21:24

«Στο συνέδριο θα πάρουμε αποφάσεις και θα αναλάβουμε δεσμεύσεις για το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό. Πρόγραμμα ρεαλιστικό και τολμηρό που όταν υλοποιηθεί θα έχουμε την Ελλάδα που μας αξίζει», επισήμανε μεταξύ άλλων, η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την ομιλία της στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Η κυρία Μπακογιάννη πάντως,κατά την ομιλία της, στάθηκε εμμέσως και στην απόφαση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη να μην περιλάβει μέλη της οικογένειάς του στην επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. ή σε άλλες πολιτειακές θέσεις. Εδώ να θυμηθούμε την συνέντευξη στην εφημερίδα «H Καθημερινή» και τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά την οποία είχε δώσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης για Ντόρα: «Κανείς συγγενής μου στην κυβέρνηση»

 

Εκεί είχε προκαλέσει αίσθηση η αναφορά του στην Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας ότι «στην επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. κανένα μέλος της οικογένειάς μου δεν θα είναι στο υπουργικό συμβούλιο, ούτε σε άλλο πολιτειακό αξίωμα». Επεσήμανε δε ότι «ξέρω ότι αυτό είναι σκληρό και ίσως άδικο, ειδικά για την Ντόρα που έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη και κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές της. Είναι όμως επιβεβλημένο σε αυτή τη συγκυρία, στο πλαίσιο της αποστολής που έχω αναλάβει».

Στο γενικότερο πάντως μήνυμα ενότητας της κας Μπακογιάννη στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, η αδελφή του προέδρου της ΝΔ, αναφέρθηκε, λέγοντας επιγραμματικά ότι "θα κάνουμε τον Μητσοτάκη τον καλύτερο πολιτικό". και ότι σέβεται το σκεπτικό της απόφασης. 

Αναλυτικά η αναφορά της:

Τι απαντά η Ντόρα στην απόφαση Μητσοτάκη να μην τη συμπεριλάβει σε κυβέρνηση ΝΔ

 

"Έγινε πολύ συζήτηση για την συνέντευξη Μητσοτάκη στην Καθημερινή. Κατανοώ και σέβομαι το σκεπτικό της απόφασης και τον συμβολισμό. Έχω δώσει μάχες για την παράταξη εδώ και χρόνια, έχω τιμηθεί από τον λαό και την παράταξη σε καίριες θέσεις και αισθάνομαι περήφανη γιατί κράτησα πάντα ψηλά την ελληνική σημαία. Ποτέ δεν φοβήθηκα να πολεμήσω για τις αρχές και τα πιστεύω μου. Σήμερα αισθάνομαι πιο δυνατή γιατή η αλήθεια και η καθαρότητα είναι σπουδαία πολιτικά εφόδια.

Είμαι κόρη του μεγαλύτερου Έλληνα κοινοβουλευτικού. Μεγάλωσα με την πεποίθηση ότι η μεγαλύτερη τιμή και διάκριση είναι ο τίτλος του βουλευτή. Σας υπόσχομαι ένα πράγμα..Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να νικήσει η ΝΔ. Θα νικήσουμε...Θα κάνουμε τον Μητσοτάκη τον καλύτερο Έλληνα Πρωθυπουργό."

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη