Το μήνυμα του Τσίπρα από τα Ψαρά: «Να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο η Τουρκία»

Το μήνυμα του Τσίπρα από τα Ψαρά: «Να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο η Τουρκία»
Ενημερώθηκε: 25/03/18 - 11:06

Ακόμα μια προειδοποίηση προς την Τουρκία έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Ψαρά, όπου βρέθηκε για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, καλώντας την να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο, ενώ διεμήνυσε ότι η Ελλάδα δεν επιτρέπει σε κανέναν τα παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα.

«Η σκέψη μας, δεν μπορεί παρά να βρίσκεται σήμερα στους δύο στρατιωτικούς μας, οι οποίοι παραμένουν στην Αδριανούπολη και για τους οποίους κάνουμε τα πάντα, ώστε να επιστρέψουν σύντομα στην πατρίδα», ανέφερε ο κ. Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του στα Ψαρά.

«Η Ελλάδα είναι πόλος -αλλά και εγγυητής- της σταθερότητας και της ασφάλειας για την περιοχή μας. Γι' αυτό το λόγο, δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η χώρα μας επιδιώκει την ειρηνική συνύπαρξη, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία με τους γείτονές της.

«Να επαναλάβω αυτό που δηλώνει η Ευρώπη. Η Τουρκία οφείλει να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου και να σεβαστεί τους κανόνες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο», συνέχισε ο πρωθυπουργός και κάλεσε την Αγκυρα να κατανοήσει ότι «τον 21ο αιώνα, την ευημερία και την πρόοδο ενός λαού δεν τη διασφαλίζουν οι προκλήσεις και οι εθνικιστικές κορώνες, αλλά ο αλληλοσεβασμός και η συνεργασία με τους γείτονες του».

Με τον κ. Τσίπρα στα Ψαρά ταξίδεψαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.