Νέες αλβανικές προκλήσεις «Εθνικιστικά στερεότυπα και προκαταλήψεις»

 
Νέες αλβανικές προκλήσεις «εθνικιστικά στερεότυπα και προκαταλήψεις»

Ενημερώθηκε: 06/10/17 - 22:33

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης κ. Σάββας Αναστασιάδης, με αφορμή τις νέες αλβανικές προκλήσεις που δημιουργούν «εθνικιστικά στερεότυπα και προκαταλήψεις».

Στην ανακοίνωση τους οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν πως: «μετά τις απαλλοτριώσεις περιουσιών της ελληνικής μειονότητας, η αλβανική Κυβέρνηση συνεχίζει συστηματικά να καλλιεργεί εθνικιστικά στερεότυπα και προκαταλήψεις εναντίον της χώρας μας, με τη χρήση σχολικών βιβλίων, στα οποία μεγάλες περιοχές της Ηπείρου εμφανίζονται ως “αλβανικές”.

Η πρακτική αυτή είναι απολύτως απαράδεκτη. Δημιουργεί κλίμα εθνικισμού και μισαλλοδοξίας σε βάρος της Ελλάδας. Δηλητηριάζει τις σχέσεις καλής γειτονίας. Υπονομεύει τις προοπτικές ενίσχυσης της περιφερειακής συνεργασίας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να εντείνει τις αντιδράσεις της, τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να μπει οριστικά τέλος στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Να καταστεί σαφές στη γειτονική χώρα ότι, με την πολιτική της αυτή, τραυματίζει σοβαρά τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Militaire.gr

Πηγή:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Ράμα και ο Κοσσοβάρος πρωθυπουργός ανακοίνωσαν την “Μεγάλη Αλβανία”