Ο Καμμένος δίνει αύριο συνέντευξη Τύπου στο ΥΠΕΘΑ με τα F-16 και τις Fremm... «να καίνε»!

Ο Καμμένος δίνει αύριο συνέντευξη Τύπου στο ΥΠΕΘΑ με τα F-16 και τις Fremm... «να καίνε»!
Ενημερώθηκε: 24/04/18 - 17:59

Με το θέμα των φρεγατών Fremm να 'χει προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις και τον εκσυγχρονισμό των F-16 να δείχνει “κολλημένο” ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος δίνει αύριο το πρωί στις 9.30 συνέντευξη Τύπου στους στρατιωτικούς συντάκτες. Λογικά θα δοθούν απαντήσεις και για τα δύο αυτά “καυτά” θέματα που λογικά απασχολούν τις ΕΔ αλλά και τη κοινή γνώμη.

Η τετράωρη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ το βράδυ της Δευτέρας δεν κατέληξε σε απόφαση για τον εκσυγχρονισμό 85 αεροσκαφών F-16 της ΠΑ και όπως λένε κυβερνητικές πηγές δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα των φρεγατών Fremm.

Για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών εμπόδιο για την απόφαση παραμένει το ποσό των δόσεων μέχρι το 2021. Για τις φρεγάτες Fremm και την ενοικίασή τους έχουμε την αίσθηση ότι συζήτηση έγινε και μάλιστα ήταν εκτενέστατη. Σ΄αυτό όμως θα επανέλθουμε.

Ο ΥΕΘΑ θα ερωτηθεί σίγουρα και για τα δύο θέματα στην αυριανή συνέντευξη Τύπου. Θα δώσει κάποιες απαντήσεις οι οποίες δεν είμαστε βέβαιοι ότι θα ξεκαθαρίσουν τη κατάσταση. Υποψιαζόμαστε ότι σ΄ αυτή τη φάση η κυβέρνηση μάλλον επιδιώκει την “ασάφεια” και στα δύο αυτά θέματα. Γιατί; Για τα F-16 ,γιατί θέλει να πείσει την αμερικανική πλευρά ότι αν δεν προσαρμοστεί στα ελληνικά οικονομικά δεδομένα, πρόγραμμα εκσυγχρονισμού δεν θα γίνει. Για τις γαλλικές φρεγάτες, γιατί ήθελε να διαχειριστεί το θέμα όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα γίνεται και η δημοσιότητα που δόθηκε πρέπει να καταλαγιάσει.

Πηγή: Militaire.gr