Ονομασία ΠΓΔΜ - Π. Σκουρλέτης: Οι ΑΝΕΛ να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους

Ονομασία ΠΓΔΜ - Π. Σκουρλέτης: Οι ΑΝΕΛ να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους
Ενημερώθηκε: 24/01/18 - 17:56

«Ο κ. Καμμένος εκφράζει τη θέση του κόμματος του, όχι την κυβερνητική θέση» σχολίασε σήμερα σε συνέντευξή του στον realfm ο Πάνος Σκουρλέτης, τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, «δεν υπάρχει διγλωσσία» αφού «δεν έχει αμφισβητήσει ο κ. Καμμένος ότι η κυβέρνηση πηγαίνει με αυτή τη θέση, απλώς διαφωνεί». «Θα συμφωνήσω ότι είναι σοβαρό θέμα και θα έλεγα στην πλευρά των ΑΝΕΛ, παρόλο που σέβομαι τη διαφορετική τους άποψη με την οποία διαφωνώ, να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους, διότι καμιά φορά δημιουργείται μια τέτοια δυναμική, η οποία υπονομεύει μια πραγματικά εθνική προσπάθεια που γίνεται τώρα» συμπλήρωσε το κυβερνητικό στέλεχος. 

Ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε και τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό λέγοντας ότι «δεν ήταν μια θηριώδης συγκέντρωση» αλλά μια «μεγάλη συγκέντρωση». «Βεβαίως επί της ουσίας θα έλεγα ότι ακούσαμε πράγματα, τα οποία ακούγαμε και πριν 25 χρόνια και είναι σαν να μην έχει περάσει μια ημέρα. Αυτό δείχνει ότι αυτοί που έβαλαν τη σφραγίδα τους, οι ομιλητές, οι εκφραστές αυτού του κόσμου ότι δεν έχουν βγάλει κανένα συμπέρασμα από αυτή την 25ετή πορεία και αυτό δεν είναι ενθαρρυντικό».

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το ίδιο ζήτημα δήλωσε πως η κυβέρνηση «δεν έχει εν κρυπτώ διαπραγματεύσεις». «Το πλαίσιο της θέσης της κυβέρνησης είναι σαφές, δημόσιο και γνωστό. Χαρακτηρίζει τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον μια διαχρονική συνέπεια, γιατί αυτά τα έλεγε και όταν ήταν ένα κόμμα του 3% και όχι μόνο τώρα που είναι στην κυβέρνηση. Το πλαίσιο το είπε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο Έθνος, εάν κανείς έχει την απαίτηση να ενημερώνει με δελτία τύπου, μέρα παρά μέρα για το τι λέγεται στις διαπραγματεύσεις, είναι αστεία πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.