Πάνος Καμμένος: «Η Τουρκία λειτουργεί με λογικές Εξπρές του Μεσονυχτίου»

Πάνος Καμμένος: «Η Τουρκία λειτουργεί με λογικές Εξπρές του Μεσονυχτίου»
Ενημερώθηκε: 20/03/18 - 18:48

Λίγο πριν τη συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματός του, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μίλησε στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς παραλληλίζοντας την τωρινή τους κράτηση με τις συνθήκες που επικρατούσαν στη γνωστή ταινία βασανιστηρίων στις τουρκικές φυλακές.

Ο κ. Καμμένος ενθυμούμενος την θρυλική ταινία «Το Εξπρές του Μεσονυχτίου» του 1978 του Άλαν Πάρκερ, όπου περιγράφει τις δραματικές ώρες που πέρασε ένας φοιτητής στις τουρκικές φυλακές, παρομοίασε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ενώ επανέλαβε τα περί ομηρίας λέγοντας ότι και ο κ. Κοτζιάς για ομηρία μίλησε.

Για το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών ο κ. Καμμένος είπε ότι ποινικά οι Τούρκοι δεν μπορούν να το τραβήξουν πολύ. Αν δικαστούν για παράνομη είσοδο η ποινή είναι ως πέντε χρόνια και δεν φυλακίζεσαι αλλά η ποινή επιβάλλεται με αναστολή.

Διαβάστε επίσης: Σήμερα η συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου υπό τη σκιά σεναρίων ρήξης

Μάλιστα παραλλήλισε την κράτηση των δυο Ελλήνων με εκείνη του αμερικανού πάστορα λέγοντας ότι η Τουρκία λειτουργεί σε αυτή την κατεύθυνση και με τις ΗΠΑ και πως αυτό τον ανησυχεί. Είπε ακόμα ότι δεν του αρέσει η τακτική αυτή με την εξέταση των κινητών τηλεφώνων των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ο κ. Καμμένος διέψευσε για ακόμα μια φορά τον καβγά που σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και το Νίκο Παππά την περασμένη Παρασκευή, λέγοντας ότι είχε πάει για κατάδυση.

Για το θέμα του μεθυσμένου άνδρα που συνελήφθη τα ξημερώματα στις Καστανιές όταν πέρασε παράνομα τα σύνορα, ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν είναι Κούρδος και είναι στην εισαγγελία.