Πρώτη έκθεση κάνναβης: Ποιοι Έλληνες πολιτικοί έδωσαν το παρών; (ΦΩΤΟ)

 
Πρώτη έκθεση κάνναβης: Ποιοι Έλληνες πολιτικοί έδωσαν το παρών; (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 15/01/18 - 16:00

Η πρώτη έκθεση κάνναβης με τίτλο «Athens Cannabis Expo 2018» πραγματοποιήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο και Έλληνες πολιτικοί έδωσαν το παρών.

Πολιτικοί

που έδωσαν το παρών, ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο σύμβουλος του πρωθυπουργός, Νίκος Καρανίκας, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, του υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, Ευστράτιος Ζαφείρης, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης.

Να θυμίσουμε πως ο κος Παπανδρέου ήταν από τους πρώτους πολιτικούς που μίλησαν και υπερασπίστηκαν τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης.

«Η αναμόρφωση του τοπίου γύρω από τα ναρκωτικά έχει αργήσει πολλές δεκαετίες. Το παράδειγμα της ιατρικής κάνναβης, είναι σημαντικό. Είναι αυτονόητο να στηρίζω σήμερα τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται προς αυτή την κατεύθυνση. Μακάρι αυτή η προσπάθεια να μην μείνει εδώ», τόνισε, μετά την επίσκεψή του σε σχετική ανακοίνωση.

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στην Αττική

(φωτογραφία από protothema. gr)

Στην έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 100 επιχειρηματίες της βιομηχανικής και ιατρικής κάνναβης, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σύλληψη εμπόρου ναρκωτικών στη Κυψέλη

Ο κος Τσιρώνης τόνισε ότι σύμφωνα με τις διεθνείς τεχνικές εταιρείες που ασχολούνται με τα φάρμακα από κάνναβη, «η Ελλάδα έχει το ιδανικό κλίμα» και δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά μας». Αναφερόμενος στις τροπολογίες για τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης, ο κ. Τσιρώνης ανέφερε πως αναμένονται στη Βουλή εντός των επόμενων εβδομάδων.

Από την πλευρά του, ο κος Ζαφείρης έκανε λόγο για ένα «φυτό που έχει τεράστιες δυνατότητες» και είπε ότι από τη βιομηχανική κάνναβη μπορούν να παραχθούν 22.500 προϊόντα υπογραμμίζοντας πως η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης είναι «το πρώτο βήμα, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα, τα οποία θα ανοίξουν το δρόμο για κανονική επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να μπορεί ο κλάδος να αναπτυχθεί, στα νόμιμα πλαίσια».