Σκοπιανό: Ο Καραμανλής επιμένει πως δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος

Συνάντηση με εκπροσώπους πανμακεδονικών οργανώσεων είχε ο Κώστας Καραμανλής και επανέλαβε τις θέσεις του για το Σκοπιανό
Ενημερώθηκε: 16/01/18 - 16:17

Ο πρώην πρωθυπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους πανμακεδονικών οργανώσεων ανά την υφήλιο στο γραφείο του.

Ο Κώστας Καραμανλής, πρόσφατα προέβη σε μια ηχηρή παρέμβαση  επί του μείζονος ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων, λέγοντας χαρατκηριστικά ότι «δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος. Αυτό πρέπει να γίνει καθαρό και επισήμως απολύτως αποδεκτό».

Σκοπιανό: Ηχηρή παρέμβαση Καραμανλή - «Δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος»

 

Το ίδιο ακριβώς επανέλαβε και σήμερα στην συνάντηση του με τους εκπροσώπους πανμακεδονικών οργανώσεων, σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο  του στην πλατεία Μαβίλη και κράτησε συνολικά 25 λεπτά.

Η Νίνα Γκατζούλη, συντονίστρια Πανμακεδονικών ενώσεων υφηλίου, εξερχόμενη δήλωσε πως απορρίπτει κάθε σύνθετη ονομασία και εμμένει στην απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών το 1992 δηλαδή να μην περιέχει η ονομασία με κανένα τρόπο τον όρο «Μακεδονία».

Ηχηρό μήνυμα Πρ. Παυλόπουλου για τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα Σκόπια

 

Το ίδιο ανέφερε σε δηλώσεις του και ο Παναγιώτης Μπαλτατζής, γγ του Ελληνο-Αμερικανικού εθνικού συμβουλίου και πρώην αντιπρόεδρος Παμμακεδονικής ένωσης Αμερικής. Επίσης, είπε πως ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε δήλωσή του προ ημερών ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος.