Σφοδρή επιθεση Κ. Μητσοτάκη στον Αλ. Τσίπρα για την κατάσταση που είναι η χώρα

Σφοδρή επιθεση Κ. Μητσοτάκη στον Αλ. Τσίπρα για την κατάσταση που είναι η χώρα
Ενημερώθηκε: 25/10/17 - 13:40

Συγκεκριμένη πρόταση για το πού πρέπει να κατευθυνθεί το υπερπλεόνασμα, εφόσον επιτευχθεί, κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης,μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ενώ παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένο.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έκανε την Ελλάδα μία φτωχοποιημένη χώρα με τους πολίτες της να προσπαθούν να επιβιώσουν, πρόσθεσε ότι δέσμευσε τη χώρα με μεγάλα πλεονάσματα και ότι θα είχαμε βγει από το μνημόνιο το 2015, αν κάποιοι – όπως είπε – δεν ρίχνανε την κυβέρνηση με πρόσχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οσον αφορά την πρόταση για την κατανομή του πλεονάσματος ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Η πρόταση είναι συγκεκριμένη: Να δώσει ένα μέρος του υπερπλεονάσματος ως εφάπαξ βοήθημα στους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ και έκπτωση σε όλους τους πολίτες που κατέβαλαν ΕΝΦΙΑ» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα της αναβάθμισης του στόλου των F-16 λέγοντας ότι είναι αναγκαία καθώς – όπως είπε – το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων είναι αδιαπραγμάτευτο. Ωστόσο, είπε ότι δεν έχει επίσημη ενημέρωση για το θέμα και αναρωτήθηκε «πόσο θα είναι το ύψος της δαπάνης, 2,4 δις που λέει ο Τραμπ ή 1,1 δις όπως μας λένε Τσίπρας – Καμμένος, πόσα αεροσκάφη αφορά, πότε θα παραδοθούν και ποιοι θα είναι οι όροι αποπληρωμής». Δεν θα δεχθούμε αποφάσεις – πρόσθεσε – που δεν λαμβάνονται σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας. 

Όσο αφορά στο ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ, μίλησε για μία μεγάλη ευκαιρία που έχασε η χώρα. «Με εξαίρεση κάποιες ωραίες φωτογραφίες και λόγια διπλωματικής αβρότητας δεν έκανε τίποτα. Δεν ελήφθη καμία απόφαση που ν΄ αναβαθμίζει τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή».