Συγκαλείται εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα-Eκτελεστική Eπιτροπή των ΑΝΕΛ

Συγκαλείται εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα-Eκτελεστική Eπιτροπή των ΑΝΕΛ
Ενημερώθηκε: 26/01/18 - 00:11

Έκτακτη κοινή συνεδρίαση συγκάλεσε ο Πάνος Καμμένος, για την κοινοβουλευτική ομάδα και την εκτελεστική επιτροπή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με το «ραντεβού» να έχει οριστεί για τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, στις 14:00, στα γραφεία του κόμματος.

Βασικό θέμα στην ατζέντα φαίρεται να είναι το Σκοπιανό, και οι εξελίξεις μετά την επαφή που είχε ο Αλέξης Τσίπρας στο Νταβός με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ,στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ονομασία ΠΓΔΜ - Ιερώνυμος: Να προετοιμαστούμε για δύσκολες καταστάσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπενθυμίζεται πως ο Πάνος Καμμένος ήδη από την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος είχε διαμηνύσει προς όλους τους τόνους ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να δεχτούν να εμπεριέχεται στην ονομασία ο όρος «Μακεδονία». «Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο “Μακεδονία”» είχε σημειώσει ο Πάνος Καμμένος διαφωνώντας και με τους προσδιορισμούς «Άνω» και «Νέα Μακεδονία».

«Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο "Μακεδονία". Υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία και τους οποίους αποδεχόμαστε», είχε υποστηρίξει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ.