Συνεδριάζει σήμερα τοπ ΚΥΣΕΑ για εκσυγχρονισμό F16 και φρεγάτες

Συνεδριάζει σήμερα τοπ ΚΥΣΕΑ για εκσυγχρονισμό F16 και φρεγάτες
Ενημερώθηκε: 23/04/18 - 15:20

Συνεδριάζει το απόγευμα το ΚΥΣΕΑ με θέμα τον εκσυγχρονισμό των F-16 αλλά και το θέμα με τις γαλλικές φρεγάτες να είναι στη κορυφή της ατζέντας.

Όπως όλα δείχνουν στη σημερινή συνεδρίαση θα κλείσει το θέμα του εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών. Οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές: οι Αμερικανοί έχουν δώσει περιθώριο μέχρι τις 30 Απριλίου για να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση στην παραγγελία με τις προσφερόμενες σήμερα τιμές. Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχουν αποφασίσει να αναβαθμίσουν τα 85 πιο σύγχρονα αμερικανικά F-16 που έχει η Πολεμική Αεροπορία (πρόκειται για 55 αεροσκάφη F-16 Block 52+ και 30 μαχητικά τύπου F-16 Block 52+ Advanced), τα οποία θα εκσυγχρονιστούν στην πιο νέα έκδοση Viper.

Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί το θέμα της ενοικίασης αλλά και της πιθανότητας αγοράς φρεγατών από τη Γαλλία και τέλος θα κλείσει και η συμφωνία για την υποστήριξη ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων.

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 18:00 το απόγευμα (δηλαδή μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ)