ΥΠΕΞ κατά Λοβέρδου: 10ετής κάθειρξη για όποιον δημοσιεύει απόρρητα έγγραφα λόγω κατασκοπείας!

Πρωτοφανής προειδοποίηση Κοτζιά στον Ανδρέα Λοβέρδο  για τα απόρρητα έγγραφα της πώληση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία
Ενημερώθηκε: 22/11/17 - 18:16

Στις καταγγελίες  Λοβέρδου στην Βουλή κατά του Πάνου Καμμένου απάντησε με μια έμμεση απειλή το Υπουργείο Εξωτερικών.  

Σήμερα (22/11) του ΥΠΕΞ ουσιαστικά απείλησε όσους δημοσιεύσουν απόρρητα στοιχεία για την εκποίηση αμυντικού υλικού στο Ριάντ ότι θα κατηγορηθούν για... κατασκοπεία αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο 10ετούς κάθειρξης, φωτογραφίζοντας φυσικά τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος την Τρίτη (21/11)  κατέθεσε στην σημερινή συνεδρίαση έγγραφα που αφορούν στην υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, «ο Έλληνας πρέσβης έστειλε τηλεγράφημα στις 24 Αυγούστου 2017 στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και στον υπουργό Εξωτερικών και τους λέει ότι έρχονται οι κανονικοί Σαουδάραβες στην Ελλάδα και αν αυτοί δεν επιθεωρήσουν και δεν υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ κυβερνήσεων δεν υπάρχει αγορά».

Ερώτηση του Α. Λοβέρδου στον Π. Καμμένο για την πώληση όπλων στη Σαουδ. Αραβία

«Έρχονται οι κανονικοί Σαουδάραβες, καταθέτω το τηλεγράφημα, γίνεται σύσκεψη με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καταθέτω τα πρακτικά από την σύσκεψη αυτή, και τους διώχνουμε με αποτέλεσμα να χάσει η χώρα 66 εκ. ευρώ γιατί δεν εξυπηρετείτο ο μεσάζων… Για αυτό λέω, ότι θέλουμε την αλήθεια…», προσθέτει.

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένοο κ. Λοβέρδος τον κάλεσε να «πει την αλήθεια, να πει πού τον βρήκε αυτόν τον μεσάζοντα. Να μας εξηγήσει γιατί υπεγράφη αυτή η δήθεν διακρατική συμφωνία τον Ιούνιο του 2017».

Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ το θέμα της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία

Η πρωτοφανής απειλή κυρώσεων έρχεται σε μιά φάση προάσπισης της κυβερνητικής συνοχής μετά από πιθανές παραλείψεις και λάθη στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας.Έτσι κι αλλιώς το σοβαρό θέμα θα γίνει άμεσο αντικείμενο κοινοβουλευτικής αναμέτρησης των κυρίων Καμμένου και Μητσοτάκη για τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, όπως ήδη είχε τονίσει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή στη ψήφιση του κοινωνικού μερίσματος.

Ξαφνικά, ο Νίκος Κοτζιάς και το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε ότι θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα περί κατασκοπείας υποστηρίζοντας ότι γνώμονας των κινήσεών του είναι «η διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και των εθνικών συμφερόντων, τα οποία» όπως υποστηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών «δυστυχώς άλλοι δίνουν βορά στην υπηρεσία μικροκομματικών σκοπιμοτήτων».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Σύμφωνα με το άρθρο 146 του ποινικού κώδικα, «Όποιος με πρόθεση του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών». Παράλληλα, ο Εθνικός Κανονισμός Ασφαλείας στο άρθρο 26 προβλέπει ότι «απαγορεύεται αυστηρά η ανατύπωση ολοκλήρου ή μέρους εγγράφου ΕΤΝΑ».

Η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας υπερβαίνουν τις οποίες κομματικές διαμάχες και αντιπαραθέσεις. Δεν δύναται κατά συνέπεια η αντιπολίτευση, στο όνομα κομματικών αντιπαραθέσεων, να παραβιάζει τον ποινικό κώδικα που η ίδια ψήφισε και τον Εθνικό Κανονισμό Ασφαλείας που η ίδια υιοθέτησε τον Ιούνιο του 2004.

Με μεγάλη υπομονή και αίσθημα ευθύνης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς έχει τηρήσει στάση σιωπής μέχρι τούδε, με γνώμονα τη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και των εθνικών συμφερόντων, τα οποία δυστυχώς άλλοι δίνουν βορά στην υπηρεσία μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Όμως τώρα πλέον βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καλούμε δημόσια τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμπεριφερθούν επιτέλους με υπευθυνότητα, σωφροσύνη και νηφαλιότητα».