«Άδειασε» τον Νίκο Δένδια ο Κώστας Αχ. Καραμανλής για τα περί ακροδεξιάς τάσης στη ΝΔ

 
«Άδειασε» τον Νίκο Δένδια ο Κώστας Αχ. Καραμανλής για τα περί ακροδεξιάς τάσης στη ΝΔ

Ενημερώθηκε: 02/02/19 - 10:48

Τον Νίκο Δένδια «άδειασε» εμμέσως πλην σαφώς ο βουλευτής Σερρών Κώστας Αχ. Καραμανλής, για τις δηλώσεις του περί ακροδεξιάς τάσης στη ΝΔ.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικα 90,1» για αν υπάρχουν διαφορετικές τάσεις μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Καραμανλής είπε ότι «η ΝΔ δεν έχει καμία ακροδεξιά τάση μέσα στην παράταξη. Ο κ. Τσίπρας αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να διχάσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αυτό το έχει καταφέρει σε όλα τα κόμματα πλην της ΝΔ. Όλα αυτά τα πρωτοσέλιδα δείχνουν τον πανικό της ίδιας της κυβέρνησης. Είμαστε ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα που στην ουσία αντιπροσωπεύει όλους τους Έλληνες από τις παρυφές της Κεντροαριστεράς μέχρι και τις παρυφές της Δεξιάς. Αυτή ήταν η ΝΔ στις καλύτερες εποχές της και μόνο τότε η ΝΔ όταν θα εκφράσει όλες αυτές τις φωνές, θα μπορέσει πραγματικά να πάρει τα μεγάλα ποσοστά που της αξίζουν».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

Ερωτηθείς αν έχει δυνατότητα η ΝΔ να φέρει αλλαγές στη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έχουν πλήρη επίγνωση των προβλημάτων των οποίων θα αντιμετωπίσουμε την επόμενη ημέρα για αυτό η προετοιμασία που γίνεται είναι πολύ σοβαρή. Η ΝΔ σιγά-σιγά ξεδιπλώνει το κυβερνητικό της πρόγραμμα λέγοντας πολύ λίγα και πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, εμείς θα μπορούσαμε να κάνουμε τα ίδια καραγκιοζιλίκια που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Θα μπορούσαμε, για να εκφράσουμε το κοινό αίσθημα, να βγούμε και να πούμε ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα ακυρώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών επειδή όμως είμαστε η παράταξη της ευθύνης και του πατριωτικού ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να λέμε ψέματα στον ελληνικό λαό. Αυτό που είπε ο Μητσοτάκης ήταν ότι θα προσπαθήσει να βελτιώσει τη συμφωνία αυτή γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε τα Σκόπια επιδιώκουν να αρχίσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι τα Σκόπια θα σωθούνε όχι μπαίνοντας στο ΝΑΤΟ, η προοπτική του να είναι βιώσιμο αυτό το κρατίδιο έχει να κάνει με τη διαδικασία ένταξης και την προοπτική του στην ΕΕ. Εκεί υπάρχει ένα ισχυρό χαρτί που θα έχει η ελληνική κυβέρνηση και θα μπορέσει να βελτιώσει μια συμφωνία η οποία ήδη παράγει αποτελέσματα γιατί αυτή τη στιγμή ήδη έχουμε δώσει αποκλειστική χρήση του όρου Μακεδονία στον κ.Ζάεφ. Ο κ. Ζάεφ ήδη δεν τηρεί τη Συμφωνία γιατί βγαίνει ευθαρσώς και δηλώνει ότι 'είμαστε Μακεδόνες'.»