Άδειασμα Καμμένου από βουλευτές του στην ΚΟ των ΑΝΕΛ

Μόνο ως..ηττημένος μπορεί να νιώθει ο Πάνος Καμμένος μετά την πρώτη κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, αφού δεν έπεισε κανέναν να αποχωρήσει από την Κυβέρνηση  
Ενημερώθηκε: 11/01/19 - 17:12

Μόνο ως..ηττημένος μπορεί να νιώθει ο Πάνος Καμμένος μετά την πρώτη κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, αφού δεν έπεισε κανέναν να αποχωρήσει από την Κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιχείρησε να λάβει την εξουσιοδότηση των βουλευτών του ότι συμφωνούν να αποχωρήσουν από  τους υπουργικούς θώκους αίροντας ταυτοχρόνως την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση,με το που φτάσει προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, όμως σχεδόν κανένας δεν συμφώνησε.Απεναντίας έφτασαν στο σημείο να κατηγορούν τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι ευθύνεται γιατί με τους χειρισμούς του οδήγησε το κόμμα σε στρατηγικό αδιέξοδο.

«Δεν ζήτησα εξουσιοδότηση» λέει -σύμφωνα με πληροφορίες- σε συνομιλητές του ο Πάνος Καμμένος αρνούμενος τις πληροφορίες που διακινούνται από βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ενδεικτικό των νέων θέσεων του προέδρου των ΑΝΕΛ είναι το νέο τουίτ που ανέβασε ο κ. Καμμένος.

Ωστόσο, έγκυρες πηγές επιμένουν ότι ο Πάνος Καμμένος ζήτησε έγκριση με σκοπό να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου και να συνεννοηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να αποχωρήσουν όλα τα στελέχη και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ που μετέχουν στην κυβέρνηση και παράλληλα να ζητήσει την δέσμευση του πρωθυπουργού πως δεν θα τους επαναφέρει σε υπουργεία ή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι υπήρξε έντονη αντίδραση από τα στελέχη που μετείχαν στην συνεδρίαση τα οποία εκτός από την επι της ουσίας διαφώνησαν με την πρόταση και εξήγησαν ότι το ζήτημα πρέπει να επανατεθεί όταν θα υπάρξει απαρτία, για παράδειγμα της Ελενας Κουντουρά, της Μαρίας Χρυσοβελώνη και του Τέρενς Κουίκ.

Μαζί με τον Καμμένο

Με την άποψη του Πάνου Καμμένου τάχθηκαν υπέρ μόνο η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης. Η πλειονότητα των υπολοίπων παρισταμένων δηλαδή ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης, οι βουλευτές Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρις και ο υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης ετάχθησαν υπέρ της άποψης να επαναληφθεί η συνεδρίαση της διευρυμένης ομάδας των ΑΝΕΛ τις επόμενες ημέρες με τη συμμετοχή όλων των απόντων.

Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών

Η πλειοψηφία των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ τάχθηκαν με σαφήνεια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται η συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ αναβάλει και την προγραμματισμένη τηλεοπτική συνέντευξή του στο Star.

Π. Καμμένος: Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, δεν τελώ υπό παραίτηση

 

Ήδη από το πρωί ο Π. Καμμένος ενέτεινε τη σύγχυση για τις επικείμενες εξελίξεις στη συγκυβέρνηση, με τη δήλωσή του «απερχόμενος υπουργός δεν είμαι, ούτε τελώ υπό παραίτηση» στη Βουλή σήμερα, λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Έδωσε έτσι αιφνιδιαστικά νέες διαστάσεις στο πολιτικό θρίλερ που έχουν δημιουργήσει το τελευταίο διάστημα οι δηλώσεις του ιδίου περί σχεδόν δρομολογημένης αποχώρησής του από τη συγκυβέρνηση, και την εξαιτίας του Σκοπιανού πρόκληση κυβερνητικής κρίσης.

Λίγο πριν ο πιστός του βουλευτής Κ. Κατσίκης, δήλωνε σε συνέντευξή του, είτε σήμερα είτε τις επόμενες ημέρες φεύγουμε από την κυβέρνηση.

Η τοποθέτηση αυτή του συγκυβερνήτη, υπουργού Εθνικής Αμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ έγινε εξ αφορμής της επιλογής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώσει πως αποχωρεί από έκτακτη συνεδρίαση των Επιτροπών Εθνικής Αμυνας και Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, που έχει αντικείμενο τη συζήτηση επί τροπολογίας για «αντισταθμιστικά ωφέλη» παλαιάς σύμβασης για τα F16, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι δεν μπορούν να συζητιούνται τόσο κρίσιμα θέματα, παρουσία ενός υπουργού που και σύμφωνα ακόμα και με χθεσινή τοποθέτησή του, βρίσκεται σε τροχιά αποχώρησης από την κυβέρνηση.

«Απερχόμενος υπουργός δεν είμαι ούτε τελώ υπό παραίτηση. Ούτε έχω υποβάλει παραίτηση, ούτε η ΝΔ μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα στα Σκόπια. Ούτε έχω δηλώσει επισήμως ή ανεπισήμως ότι είμαι υπό παραίτηση», είπε ο κ. Καμμένος την ώρα που οι βουλευτές της ΝΔ αποχωρούσαν από την αίθουσα της συνεδρίασης. Για να συνεχίσει: «Είναι προσβλητική για Κοινοβούλιο, την ηγεσία ΕΔ η στάση της ΝΔ: άλλα λέει στο Κοινοβούλιο για να δημιουργήσει εντυπώσεις, και όταν εν συνεχεία αντιλαμβάνεται ότι η στάση της οδηγεί στο κλείσιμο της ΕΑΒ και απώλεια 230 εκατομμυρίων για το δημόσιο, τότε πάει στην αμερικανική πρεσβεία, αλλάζει τη στάση της, ισχυρίζεται ότι το έκανε για αντιπολιτευτικούς λόγους, ζητάει συγνώμη και μετά το βάζει στα πόδια. Την καταγγέλω. Εμείς είμαστε εδώ».