Αγγελής: Έγινε επιλεκτική χρήση των πληροφοριών από το FBI για τη Novartis

Αγγελής: Έγινε επιλεκτική χρήση των πληροφοριών από το FBI για τη Novartis
Ενημερώθηκε: 02/06/20 - 21:22

Υπόθεση Novartis: Καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα δεν προκύπτει από τις εκθέσεις του FBI που κατέθεσε στην προανακριτική Επιτροπή ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα από τα έγγραφα των Αμερικάνων στην ερώτηση που γίνεται από την Ελληνική πλευρά, για τα πολιτικά πρόσωπα, «αν επηρέασαν οι ανωτέρω ή οποιοσδήποτε άλλος με οποιονδήποτε τρόπο την πολιτική κοστολόγησης φαρμάκων της Novartis στην Ελλάδα», οι αρμόδιοι του FBI ξεκαθαρίζουν: «Δεν παρασχέθηκε πληροφορία ως προς το κατά πόσο οι ανωτέρω ή οποιοσδήποτε άλλος επηρέασαν με οποιονδήποτε τρόπο την πολιτική κοστολόγησης φαρμάκων της Novartis στην Ελλάδα».

Την ίδια ώρα, στα έγγραφα γίνεται αναφορά σε γιατρούς, ταξίδια και γενικά στον τρόπο με τον οποίο προσέγγιζε η εταιρεία ανθρώπους στον χώρο της Υγείας προκειμένου να συνταγογραφούν τα φάρμακά της.

Την ίδια ώρα, σε υπόμνημά του ο Ι. Αγγελής αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε η εισαγγελέας Διαφθοράς την υπόθεση:

«Τουλάχιστον μέχρι την ημέρα που έγινε αποδεκτή η παραίτησή μου (16-1-2019) οι προερχόμενες από τις ΗΠΑ πληροφορίες δεν είχαν διερευνηθεί σχεδόν στο σύνολο τους, παρά τις προφορικές μου οδηγίες προς την κα Τουλουπάκη. Γενικώς, στο βαθμό που η συνεργασία μου με την κα Τουλουπάκη  μου επέτρεψε να σχηματίσω άποψη, η κρίση  μου είναι ότι: για τα ονόματα και τις εταιρείες, που αναφέρονται στα έγγραφα των ΗΠΑ,  έχει γίνει επιλεκτική έρευνα, μόνο  για συγκεκριμένα πρόσωπα και συγκεκριμένες εταιρείες, με κριτήρια τα οποία δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

 

Επίσης, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς δεν προχώρησε σε επίσημη δικαστική συνδρομή με τις ΗΠΑ, ενώ υπογραμμίζει ότι η συνάντηση ελληνικών και αμερικάνικων αρχών στη Βιέννη ήταν παράτυπη.

Επιπροσθέτως, ειδική μνεία κάνει στα έγγραφα, τα οποία αν και δεν είχαν διαβάθμιση η εισαγγελέας Διαφθοράς τα χαρακτήρισε ως «άκρως απόρρητα». Και, τέλος, καταγγέλλει ότι έγινε  επιλεκτική χρήση των πληροφοριών, κάτι που οδήγησε σε παραποίηση στοιχείων σε αντιδιαστολή με όλα όσα αναφέρουν οι Αμερικανοί στην αλληλογραφία με τις ελληνικές αρχές.

Αδ. Γεωργιάδης για Novartis: Αισθάνομαι ντροπή για τους εισαγγελείς

Η δημοσίευση των εγγράφων για την υπόθεση Novartis «αποδεικνύει ότι ποτέ δεν υπήρχε καμία αναφορά σε μένα στην έρευνά του FBI», αναφέρει ο Αδ. Γεωργιάδης, τονίζοντας πως ντρέπεται για τους εισαγγελείς που προκάλεσαν τον διασυρμό του ονόματός του.

Σχολιάζοντας τις σημερινές αποκαλύψεις στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter πως «επί 3 χρόνια διέσυραν το όνομα μου οι αντίπαλοι μου, λόγω μίας δήθεν έρευνας του FBI εναντίον μου για τη Novartis».

«Η δημοσίευση των εγγράφων του όμως αποδεικνύει ότι ποτέ δεν υπήρχε καμμία αναφορά σε μένα στην έρευνά του. Αισθάνομαι ντροπή για τους Εισαγγελείς που το προκάλεσαν», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

ΠΗΓΗ: liberal.gr