Αγγελής: Mε ανύπαρκτα στοιχεία ενέπλεξαν τον Πικραμμένο στην υπόθεση Novartis

 
pikrammenos

Ενημερώθηκε: 21/09/19 - 22:54

Νovartis: Με ανύπαρκτα στοιχεία ενέπλεξαν τον Πικραμμένο στην υπόθεση αναφέρει στην κατάθεσή του ο Ιωάννης Αγγελής.

Αίσθηση προκαλούν όσα περιγράφει ο ίδιος, αναφορικά με τη σύνταξη δικογραφίας σε βάρος του πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, με την επίκληση βιντεο από την εισαγγελά Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη το οποίο -κατά τον ίδιο- ήταν ανύπαρκτο.

Η αντίστροφη μέτρηση πάντως, σύμφωνα με τον πρώην εποπτεύοντα εισαγγελέας της έρευνας για τη Novartis, ξεκίνησε από το περίφημο ταξίδι στη Βιέννη, όπου έγινε η συνάντηση με τους Αμερικανούς, στην οποία ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε τα στοιχεία που επρόκειτο να του δώσουν, σε στικάκι.

«Ούτε στικάκι υπήρχε, ούτε δικαστική συνδρομή, παρά μόνο συνάντηση για να πιούμε καφέ με τους Αμερικανούς ερευνητές της υπόθεσης στο διάδρομο ενός ξενοδοχείου μετά το πέρας άλλων εργασιών τους, και υπό μορφή αγγαρείας για αυτούς όπως διαπίστωσα. Αμέσως κατάλαβα ότι είναι σκευωρία προερχόμενη από τον Ρασπούτιν…» φέρεται ότι κατάθεσε ο Ιωάννης Αγγελής.

O κ. Αγγελής υποστηρίζει στην κατάθεσή του πως αμέσως μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, ενημέρωσε με αναφορά του την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

«Η κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με έπεισε να την πάρω πίσω (την αναφορά) διότι θα τινάξω όλο το εισαγγελικό σύστημα και αυτή την ίδια στον αέρα. Μου είπε μάλιστα ότι αρρώστησε διαβάζοντας την και πήγε δύο φορές στο νοσοκομείο το απόγευμα της 8ης Ιανουαρίου 2019, αν θυμάμαι καλά, λόγω της αναφοράς μου. Με την επιμονή της αλλά και με την επιμονή της κυρίας Παπασπύρου και ύστερα από την υπόσχεση αμφοτέρων ότι θα απομακρυνθεί η κ. Τουλουπάκη ή θα απομακρυνθεί ο Ρασπούτιν απ’ την κυβέρνηση (όλοι γνωρίζαμε ότι ο Ρασπούτιν ήταν υπουργός της κυβέρνησης) «πήρα πίσω» την αρχική αναφορά μου και κατέθεσα άλλη πιο επιεική»προσθέτει.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Αγγελή η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη του είπε ότι υπάρχει ένα βίντεο όπου ο ισχυρός άνδρας της Νοvartis Κώστας Φρουζής αναφέρει ότι έκανε ένα δωράκι 100.000 ευρώ στο κ. Πικραμένο. Την επομένη όμως, υποστηρίζει, του είπε: «συγνώμη έκανα λάθος, δεν υπάρχει τέτοιο βίντεο».

Σύμφωνα με την κατάθεση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, υπήρξε σωρεία παραλείψεων στην έρευνα των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς

Όπως ο ίδιος φέρεται να λέει «οι παραλείψεις αυτές δεν είναι προϊόν αμελείας ή πλάνη των εισαγγελέων αλλά αποτέλεσμα πολιτικής καθοδήγησης και παρέμβασης από πολιτικούς προϊσταμένους και μη αυτών, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων δεν είμαι σε θέση να προσδιορίσω την στιγμή αυτή, αλλά επιφυλάσσομαι να το πράξω σε μέλλοντα χρόνο»

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζει αμφισβητεί το καθεστώς κάτω από το οποίο βαφτίστηκαν προστατευόμενοι, οι μάρτυρες στην υπόθεση.