Αντιδράσεις για τη δήλωση Κυρανάκη: «Υποχρέωση και όχι εκφοβισμός» τα απειλητικά τηλεφωνήματα στους βουλευτές

 
Αντιδράσεις για τη δήλωση Κυρανάκη: «Υποχρέωση και όχι εκφοβισμός» τα απειλητικά τηλεφωνήματα στους βουλευτές

Ενημερώθηκε: 12/01/19 - 16:05

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Κώστα Κυρανάκη, ότι τα απειλητικά τηλεφωνήματα σε βουλευτές, προκειμένου να μην υπερψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών, είναι «υποχρέωση» και όχι «εκφοβισμός».

H τοποθέτηση του κ. Κυρανάκη αφορά την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι στελέχη της ΝΔ διακινούν, μέσω Facebook, απειλητικά μηνύματα μαζί με τα στοιχεία και τα τηλέφωνα βουλευτών που μπορεί να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας με τα Σκόπια.

Ο κ. Κυρανάκης μιλώντας στον ραδιόφωνο News 24/7 είπε πως «το να παίρνει τηλέφωνο ο ψηφοφόρος σε πολιτικά γραφεία δεν είναι εκφοβισμός».

«Δεν είναι απλά δικαίωμα, είναι υποχρέωση» τόνισε, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι δεν έχει υπ' όψιν του το συγκεκριμένο μήνυμα.

«Επί της αρχής όμως», είπε, «το να ζητά ένας ψηφοφόρος από τον εκλεγμένο εκπρόσωπό του να μην ψηφίσει κάτι, είναι συνταγματική του υποχρέωση. Οι πολιτικοί έχουμε υποχρέωση να ακούμε τον λαό».

Ο Κώστας Κυρανάκης επανέλαβε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών στο σύνολό της, άφησε όμως ανοιχτό το εάν η αξιωματική αντιπολίτευση θα υπερψηφίσει ή θα καταψηφίσει και το Πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Πάντως οι δηλώσεις αυτές, του αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου, προκάλεσαν και τις αντιδράσεις στελεχών της ΝΔ, οι οποίοι σχολίαζαν, ότι είναι στην καλύτερη περίπτωση «γκάφα», από τον κ. Κυρανάκη η τοποθέτηση αυτή διότι δίνει επιχειρήματα στην κυβέρνηση να κάνει λόγο για οργανωμένο σχέδιο της ΝΔ.

διενέργεια 

Υπενθυμίζουμε ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελο Ιωαννίδη, τη ποινικής προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων

Αντίδραση από το Μαξίμου

Το θέμα αυτό έχει προκαλέσει την αντίδραση της κυβέρνησης. Σε ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου γίνεται λόγος ότι η κίνηση αυτή είναι σε «πλήρη γνώση και καθοδήγηση, του κ. Μητσοτάκη».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρει, ότι «η αποκάλυψη των μαζικών μηνυμάτων με αποστολέα τον γραμματέα Β4 ΝΟΔΕ της ΝΔ κ. Αβραμάκο, προς οπαδούς του κόμματος, με τους αριθμούς των προσωπικών κινητών τηλεφώνων βουλευτών, παρακινώντας σε άσκηση βίας και τρομοκρατίας εναντίον τους, σε σχέση με τη θέση και ψήφο τους στο Κοινοβούλιο στο κρίσιμο εθνικό θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν αποτελεί μόνο παράνομη πράξη αλλά και ένα ακόμη βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει επιλέξει η ΝΔ».