Αρ. Πελώνη: Μέσα στη βδομάδα οι αποφάσεις για Πάσχα και εκκλησίες

Αρ. Πελώνη: Μέσα στη βδομάδα οι αποφάσεις για Πάσχα και εκκλησίες
Ενημερώθηκε: 19/04/21 - 13:19

Οι αποφάσεις για το Πάσχα θα ληφθούν εντός της εβδομάδας, αφού αξιολογηθούν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, προαναγγέλλοντας πως θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις, επίσης μέσα στην εβδομάδα. Ως προς τη χαλάρωση των περιορισμών στις εκκλησίες, επανέλαβε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν εντός της εβδομάδας.

Η κ. Πελώνη σημείωσε ότι είναι επιβαρυμένο το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη την Eπικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική, την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και Δυτική Ελλάδα. «Διαπιστώνεται, ωστόσο, μια τάση σταδιακής, αλλά αργής αποκλιμάκωσης, που απεικονίζεται τόσο  στο δείκτη θετικότητας όσο και στον  δείκτη αναπαραγωγής του ιού» τόνισε. Έκανε, δε, λόγο για εύθραυστη ισορροπία.

Ως προς τα «κορωνοπάρτι», έκανε λόγο για κρίσιμο σταυροδρόμι ενόψει Πάσχα και καλοκαιριού, ενώ τόνισε ότι υπάρχει εύλογη κόπωση. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή.

Ερωτηθείσα για τη στάση της αστυνομίας, είπε ότι δεν μπορεί να υποκασταστήσει την κοινωνική συνείδηση, ενώ τόνισε ότι μια παρέμβαση της αστυνομίας σε κάποια από τις πλατείες που παρατηρήθηκε συγχρωτισμός, θα μπορούσε να οδηγήσει σε επεισόδια και ακόμη μεγαλύτερη διασπορά.

Η κ. Πελώνη απηύθυνε έκκληση να τηρηθούν τα μέτρα. «Η μεγάλη εικόνα είναι πως η πλειονότητα τηρεί τα μέτρα και κάνει υπομονή» σημείωσε, ενώ τόνισε πως θα γίνουν αντίστοιχες προσπάθειες όπως στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, όπου αναπτύχθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας, προκειμένου να αποτραπούν συγκεντρώσεις. Η κ. Πελώνη επεσήμανε ότι σε κάθε περίπτωση είναι διακριτική η παρουσία της αστυνομίας.