Άθλια ρατσιστική επίθεση Βελόπουλου στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

 
Άθλια ρατσιστική επίθεση Βελόπουλου στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ενημερώθηκε: 26/07/20 - 11:26

Άθλια ρατσιστική επίθεση στον Γιάννη Αντετοκούνμπο εξαπέλυσε μέσω twitter ο πρόεδρος της ακροδεξιάς «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος, σχολιάζοντας πρόσφατη συέντευξη του Giannis όπυο αναφερόταν στο ρατσισμό πυο βίωσε στην Ελλάδα.

Με ανάρτηση στο Twitter, ο πρώην βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ επανέλαβε (χρησιμοποιείται συχνά από αρρωστημένα μυαλά) τη χυδαιότητα ότι «Έλληνας γεννιέσαι, δε γίνεσαι» αναφερόμενος στο μπασκετμπολίστα των Μιλγουόκι Μπακς.

«ΕΙΠΑΜΕ: ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΙΕΣΑΙ, ΦΙΛΛΕΛΗΝΑΣ (ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΜΚΟ ΚΛΠ)ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ! ΑΠΟΔΕΙΞΗ; Αντετοκούνμπο: Η Ελλάδα είναι χώρα λευκών, δύσκολη η ζωή κάποιου με το χρώμα του δικού μου δέρματος», έγραψε ο Κ. Βελόπουλος.

Σε άλλο σχόλιο του, ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» χαρακτήρισε… «αχάριστο» και «ρατσιστή» το διεθνή μπασκετμπολίστα, γράφοντας μάλιστα ότι ήταν φιλοξενούμενος στην Ελλάδα, παραποιώντας την πραγματικότητα αφού ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γεννήθηκε στην Ελλάδα…

Belopoulos

Το χυδαίο σχόλιο Βελόπουλου ήρθε λίγες μόλις ώρες μετά το άθλιο, εμετικό παραλήρημα του «καθηγητή» (;) Κωνσταντίνου Καλέμη, συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017 με απόφαση της τότε πολιτικής ηγεσίας.

Ο Κ. Καλέμης, σχολιάζοντας στο Facebook την πρόσφατη συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, στην οποία περιέγραφε τον ρατσισμό που βίωσε στην Ελλάδα, προβαίνει σε χυδαία ρατσιστικά σχόλια: «Τι δουλειά είπαμε ότι κάνει αυτή η μαϊμού», «δεν είναι άνθρωπος, είναι αράπης», είναι ορισμένα από τα απαράδεκτα σχόλια του Κ. Καλέμη. Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και η υπουργός Παιδείας λίγο αργότερα απέπεμψε από τα καθήκοντά του τον κ. Καλέμη.