Βελόπουλος: Να έρθει ο Κοτζιάς στη Βουλή να μας πει για τη Συμφωνία των Πρεσπών

 
Βελόπουλος: Να έρθει ο Κοτζιάς στη Βουλή να μας πει για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ενημερώθηκε: 22/07/19 - 21:24

Προγραμματικές δηλώσεις: Με αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών ξεκίνησε τη δευτερολογία του επί των προγραμματικών δηλώσεων ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Μάλιστα ζήτησε να έρθει στη Βουλή οι πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έτσι ώστε να πει για ποιους λόγους η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βιάστηκε να κλείσει το θέμα του ονοματολογικού.

«Ακούγοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό άκουσα 76 “ΘΑ”, όταν έχουμε προγραμματικές δηλώσεις με τα ΘΑ δεν μπορείς να συναινέσεις», είπε στη συνέχεια ο κ. Βελόπουλος. «Ακόμα περιμένω 20 βουλευτές για την περιβόητη μήνυση στον κ. Νίκο Κοτζιά» συμπλήρωσε.

«Δεν λέω να πάμε στο δικαστήριο τον άνθρωπο ούτε ότι είναι προδότης αλλά να συζητήσουμε τελικά τι έγινε. Να έρθει στη Βουλή για να μάθουμε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βιάστηκε να κλείσει το θέμα των Σκοπίων. Να μάθουμε γιατί βιάστηκε ο Κοτζιάς» πρόσθεσε ο κ. Βελόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, δεν είναι αλήθεια πως ότι η ΝΔ είπε δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία. Στη συνέχεια είπε ότι η Ελλάδα πεθαίνει επειδή δεν γεννιούνται Έλληνες και ανέφερε ότι «η λύση είναι να αντιγράψουμε ευρωπαϊκά μοντέλα. Ένα παράδειγμα είναι αυτό που κάνει η Ουγγαρία».

Στην Ελλάδα το παιδί είναι τεκμήριο» σημείωσε και ζήτησε να δοθεί κίνητρο για την Ελλάδα. «Να δώσουμε κίνητρο στη γυναίκα, την εργαζόμενη, να τη βοηθήσουμε» υποστήριξε.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό διερωτήθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά. «Γιατί να φύγει ένας Αφανός όταν παίρνει επιδόματα; Αν κόψουμε τα επιδόματα δεν θα έρθει. Αυτό σημαίνει προτροπή και πρόληψη».