Δ. Καιρίδης: Οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην παράνομη διακίνηση

 
Δ. Καιρίδης: Οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην παράνομη διακίνηση

Ενημερώθηκε: 24/01/24 - 12:36

«Οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην παράνομη διακίνηση» και «να διασφαλίσουμε νόμιμες οδούς μετανάστευσης», τόνισε από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, με την ευκαιρία της παράδοσης της προεδρίας του Διεθνούς Κέντρου Ανάπτυξης Μεταναστευτικής Πολιτικής (ICMPD) από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Καιρίδη έχει ως εξής:"Η Ελλάδα αναλαμβάνει σήμερα την προεδρία του Διεθνούς Κέντρου Ανάπτυξης Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία, την ώρα που το διεθνές περιβάλλον διαρκώς επιβαρύνεται με νέες κρίσεις. Οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην παράνομη διακίνηση, σε συνεργασία, τόσο με τις ευρωπαϊκές χώρες όσο και με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης αυτών των ροών και ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε νόμιμες εναλλακτικές οδούς, νόμιμης μετανάστευσης, λελογισμένους, σύμφωνα με τις ανάγκες της ελληνικής και της ευρωπαϊκής οικονομίας. Αυτό πρεσβεύει η ελληνική μεταναστευτική πολιτική και αυτός είναι και ο ρόλος και το «σύνθημα» της ελληνικής προεδρίας. Απέναντι στις δυνάμεις των άκρων πρεσβεύουμε μια πολιτική ευρωπαϊκών λύσεων, βασισμένη στις ευρωπαϊκές αξίες και στο κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον».

Με την ευκαιρία αυτή, σήμερα πραγματοποιείται εκδήλωση στο Residence Palace στις Βρυξέλλες, με θέμα « Μια ολιστική προσέγγιση για ισορροπημένες σχέσεις μετανάστευσης», στην οποία ομιλητές θα είναι μεταξύ άλλων, ο κ. Καιρίδης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ